PAD SE TERASE BIO KOBAN: Milan Radu osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva Marka Đurića kod Trstenika

S. B.

12. 05. 2021. u 20:30

VIŠI sud u Kruševcu, nepravnosnažnom presudom osudio je Milana Radua (31) na sedam godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo, dok su Dominik Dimić (52) i Goran Krstić (49) osuđeni na po godinu dana zatvorske kazne zbog učešća u tuči u kafani u trsteničkom selu Grabovac 17. maja prošle godine, kada je nastradao Marko Đurić (28) iz Ljubostinjskog Prnjavora. U toku je podnošenje žalbi na prvostepenu presudu.

ПАД СЕ ТЕРАСЕ БИО КОБАН: Милан Раду осуђен на седам година затвора због убиства Марка Ђурића код Трстеника

Žrtva Marko Đurić i ubica Milan Radu / Foto FB

Tragedija se dogodila ispred kafane "Dominik i Mirjana" u Grabovcu. Prvostepeno okrivljeni Radu je tokom tuče gurnuo mladića iz susednog sela Ljubostinjski Prnjavor sa terase, a ispostavilo se da je pad i udarac glavom o stepenik bio fatalan po Đurića.

Nastradali mladić je izdržavao majku Ružicu, još dve bolesne bake i desetogodišnju sestričinu. Komšije i prijatelji opisivali su ga kao vrednog mladića.

Zajedničkom akcijom Saveta mesnih zajednica Grabovac i Ljubostinjski Prnjavor, sakupljena je novčana pomoć za porodicu, koja je ostala bez oslonca, a pomogli su i oko podmirivanja troškova sahrane. Opština i Centar za socijalni rad opštine Trstenik isplatili su Đurićima i jednokratnu materijalnu pomoć. Saveti dve mesne zajednice predali su opštini i peticiju za zatvaranje kafane gde je ubijen Marko Đurić.

- Ta kafana je oduvek bila stecište tuča, uznemiravanja građana, čak je i jedna žena tu stradala pre nekoliko decenija - ispričali su nam meštani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave