RAZORNI EKSPLOZIV KRIJUMČARILI U AUSTRIJU: Akcija policije u Banjaluci - Pretresi na dve lokacije

O. M.

11. 05. 2021. u 11:43

PO nalogu Tužilaštva BiH pripadnici MUP-a RS pretresaju dve lokacije u Banjaluci koje koristi jedna osoba, osumnjičena za krijumčarenje razornog eksploziva iz BiH u Austriju.

РАЗОРНИ ЕКСПЛОЗИВ КРИЈУМЧАРИЛИ У АУСТРИЈУ: Акција полиције у Бањалуци - Претреси на две локације

Foto: Arhiva

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da se akcija realizuje u saradnji sa institucijama Austrije i odnosi na krijumčarenje 4,5 kilograma eksploziva.

- Meta operacije je jedan osumnjičeni, a pretresi se vrše na dve lokacije u Banjaluci. U pretresima su pronađeni dokazni materijali bitni za dalji postupak - saopštio je Grubešić.

On kaže da se istraga odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma razornog eksploziva Nitropent, zajedno sa štapinima i mehanizmima za daljinsko aktiviranje, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koristi u izvršenjima terorističkih akata i kriminogenih aktivnosti.

- Eksploziv je prokrijumčaren u Austriju, gde je jedna osoba procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora, a aktivnosti u BiH odnose se na osobu koja je učestvovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz BiH prema Austriji. Izvršeno je i krijumčarenje manje količine droge - dodao je Grubešić.

On kaže da je će osumnjičeni biti predat u nadležnost tužilaštva koje će doneti odluku o daljim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)