NEŠIĆ: Tegletija odmah da smeni Turkovićevu

S.M.

03. 05. 2021. u 13:50

POZIVAM predsedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da odmah pokrene postupak za smenu ministarke inostranih poslova Bisere Turković zbog njene jučerašnje ogavne izjave kojom je na najradosniji pravoslavni praznik – Vaskrs - pretila, vređala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj, kaže predsednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić. On ističe da je čitav mandat Turkovićeve obilježen skandalima, neradom i blokadama.

НЕШИЋ: Теглетија одмах да смени Турковићеву

Foto: S.M.

- Blokirala je formiranje radne grupe za Trgovsku goru, blokira uvođenje prelevmana na meso i zaštitu domaće proizvodnje, blokirala je nabavku vakcina iz Rusije, dočekivala je respiratore namijenjene Crnoj Gori, omalovažavala donaciju vakcina Srbije, potpuno eliminisala Srbe sa rukovodećih pozicija u Ministarstvu kojim rukovodi itd. Sada nam na Vaskrs šalje ratne pokliče po uzoru na svog partijskog šefa Bakira Izetbegovića i poručuje da je zločin na 42 vojnika JNA koja su napuštala Sarajevo i ranjavanje njih 71 herojstvo koje treba biti uzor u nekakvoj “odbrani institucija BiH”, navodi Nešić.

On ističe da niko ne ruši institucije BiH kao Turkovićeva koja će ostati upamćena i po tome da je, u stilu Marije Antoanete, umesto vakcina građanima ponudila urme.

-Zato pozivam predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju i da prestane tolerisati ovakvo ponašanje i pokrene postupak za smenu ministarke Turković. Ukoliko to ne urade odmah, biće jasno da su u simbiozi sa SDA i Izetbegovićem, te da nisu ništa drugo do njegovi poslušnici i marionete, poručio je Nenad Nešić, predsednik DNS.

Podsećamo, ministarka Turković juče je masakr nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj nazvala “najvažnijom pobjedom u odbrani države” i dodala: “Napadi na institucije države, danas drugim sredstvima, još nisu prestali. Naša je obaveza braniti ih i graditi jednakim žarom i odgovornošću kao što su to činili i naši hrabri branitelji prije 29 godina”.

Nešić ističe da je bruka i sramota da resorno Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske obeležavanje godišnjice u Dobrovoljačkoj ulici odgodila za 10. maj, umesto da ga obeležavaju onda kad se zločin desio, ne želeći „remetiti“ sebi praznik i neradni dan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

prellee

03.05.2021. 23:42

Vrlo jasan i energičan zahtjev gosp.Nešića. Ovo se teško može tolerisati od osobe koja treba da predstavlaj sve građane BiH, to jrdt, tri konstitutivna naroda. Ako tako ne bude radila Turkovićeva i samo zastupala interes Bošnjaka onda BiH treba da se podjeli u tri minstarstva spoljnih poslova, pa neka SVAKO PRIČA SVOJU PRIČU. Ovako ne može više da vari želudac, jer neko ne razumije ili neće raditi, ono što je u interesu sva tri naroda u BiH.