GOTOVO SVI PACIJENTI IMAJU TEŠKU KLINIČKU SLIKU: Epidemija virusa korona u Bijeljini ne jenjava

V. M.

03. 04. 2021. u 19:35

NA lečenju u kovid bolnicama u Bijeljini je 77 bolesnika, od kojih je 20 na respiratoru, a 46 na kiseničnoj terapiji.

ГОТОВО СВИ ПАЦИЈЕНТИ ИМАЈУ ТЕШКУ КЛИНИЧКУ СЛИКУ: Епидемија вируса корона у Бијељини не јењава

Foto: V. M.

Gotovo svi pacijenti su sa teškim kliničkim slikama, a 30 je životno ugroženo, rečeno nam je večeras u OB “Sveti vračevi” u Bijeljini.

Stanje se, kako kažu, pogoršava, a šef Kovid bolnica primarijus dr Mikajlo Lazić ističe da se broj prijema u kovid bolnice povećava” što upućuje da će se i u narednim danima pogoršavati epidemiološka situacija”.

- Bolnica je vrh ledenoga brega gde završavaju svi oni koji ne poštuju epidemiološke mere, a neretko i kao životno ugroženi. Sada je lečenje i njega bolesnika obolelih od kovida 19 daleko kompleksnija i dugotrajnija, nego što je to bilo u poslednjem talasu epidemije u novembru - precizira dr Lazić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)