DONJI VEŠ BACILI U SMEĆE?! Otkrivamo kako su nestale bokserice ubijenog Davida Dragičevića iz Banjaluke

O. MATAVULj

24. 03. 2021. u 06:08

KRIMINALISTIČKI tehničari PU Banjaluka Mikica Marijanac i Zoran Bošnjak su svesno i namerno, u cilju sprečavanja dokazivanja, u otpad bacili gaće Davida Dragičevića, ubijenog 2018. godine, kako bi prikrili eventualne tragove koji su se na njima nalazili.

ДОЊИ ВЕШ БАЦИЛИ  У СМЕЋЕ?! Откривамо како су нестале боксерице убијеног Давида Драгичевића из Бањалуке

Foto O. Matavulj

To se navodi u optužnici OJT Banjaluka protiv Marijanca i Bošnjaka u koje su "Novosti" imale uvid. Takve zaključke tužilaštvo temelji na činjenici da su sive bokserice tokom obdukcije skinute s Davidovog tela, prevezene u prostoriju za sušenje PU Banjaluka odakle su nestale. Naglašava se da su gaće jedini predmet koji optuženi nisu popisali u svom izveštaju, niti pojedinačno fotografisali kao sve ostale.

- Radi se o ljudima sa višegodišnjim iskustvom, koji znaju da svi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz, moraju da se pravilno upakuju i u slučaju potrebe dostave na veštačenje - navodi tužilaštvo.

Foto Arhiva

Obdukcija je rađena 25. marta 2018. Prisustvovali su joj, između ostalih, optuženi i kriminalistički inspektor Siniša Kojdić. On je naveo da je svu odeću, i gaće, popisao i fotografisao mobilnim telefonom i uneo u svoju službenu zabelešku, što je jedini pisani trag o njima.

Iz dokumentacije je vidljivo da su gaće nestale na dan obdukcije, ali su u MUP RS za to saznali tek 22. maja 2018. Nestanak gaća uočili su zaposleni u KTC MUP RS kada im je PU Banjaluka dostavila tragove na veštačenje. O tome su sačinili zabelešku, a 28. maja je obaveštena Služba za zaštitu zakonitosti u radu MUP RS radi pokretanja unutrašnjeg postupka.

ŽRTVA David Dragičević, Foto PDZ

Akteri su, tokom istrage, različito opisivali kako su gaće nestale. Kojdić je svedočio da ga je o nestanku obavestio načelnik KTC Radenko Novković. Pozvao je Bošnjaka i pitao da li zna gde su. Tvrdi da je Bošnjak odgovorio "da su ih on i Marijanac bacili" i to nakon što su Kojdića pitali šta će s njima, a on im navodno odgovorio: "J... gaće, zna se da je čovek imao gaće." Kojdić se ne seća šta je pričao s optuženima, ali kaže da je uveren da im nije rekao da bace bilo koji predmet.

PRETI IM DO TRI GODINE ZATVORA

OPTUŽENI tehničari su odvojeno u decembru 2018, odnosno januaru 2019. godine negirali krivicu po ovoj optužnici. Početak suđenja je zakazan za 21. april u Osnovnom sudu u Banjaluci i to nakon dvogodišnjeg odlaganja. Ukoliko se dokaže krivica, optuženima preti kazna do tri godine zatvora.

Iznoseći svoju odbranu Marijanac je tužiocima potvrdio da su Bošnjak i on odevne predmete doneli u PU Banjaluka. Tvrdi da je Bošnjak predmete vadio iz vreće, a potom je došao Kojdić koji ih je popisao. Potvrdio je da je bilo rasprave oko gaća i seća se da je Kojdić rekao: "J... gaće". Ne seća se da li im je rekao da ih bace, ali negira da je on to učinio.

Bošnjak je takođe potvrdio da je učestvovao u pakovanju dokaza, navodeći da ih je Marijanac fotografisao, a da ih je on lično popisivao i opisivao. Dok su ređali predmete kaže da su Marijanac i on razgovarali da nije lepo što Kojdić napolju "hoda gore-dole 40 minuta", i da bi trebalo da s njima prisustvuje popisu. Pozvali su Kojdića da dođe na popis, što je i učinio. Kada su gaće došle na red, Bošnjak tvrdi da je Kojdić na to rekao: "J... gaće, zna se da je imao gaće."

Tvrdi da je Marijanac s Kojdićem ušao u raspravu, ali se ne seća šta su govorili. Zatim su "sravnavali spisak". Bošnjak kaže da je Marijanac predmete vraćao u vreću i čistio prostoriju, negirajući da je on bio taj koji je gaće bacio u otpad. Međutim, u izjavi koju je ranije kao svedok dao policiji Bošnjak je naveo da su tokom čišćenja gaće ostale u vreći i da su ih on i Marijanac bacili u smeće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)