ODLUČNI DA USPEJU: Direktor bijeljinske bolnice o sastanku sa premijerom RS

V.M.

19. 03. 2021. u 11:58

DIREKTOR JZU Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini profesor dr Zlatko Maksimović učestvovao je na sastanku koji je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održao u Banjaluci sa gradonačelnicima i predstavnicima ministarstava i javnih ustanova.

ОДЛУЧНИ ДА УСПЕЈУ: Директор бијељинске болнице о састанку са премијером РС

Foto: OB Bijeljina

Dr Maksimović je rekao da su učesnici sastanka povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj konstatovali da je ona nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja.

- Mi iz zdravstvenog sektora smo imali identičan stav da treba poštovati propisane epidemiološke mere, a da lokalni štabovi, ukoliko je potrebno, donesu odluke o rigoroznijim merama- rekao je Maksimović.

Dr Maksimović kaže za “Novosti” da je sastanak održan u korektnoj atmosferi i da je postignut visok stepen saglasnosti.

- To je dobro i daje nadu i v eru da svi zajedno možemo da pobedimo i ovu opaku bolest. Zdravstveni radnici to ne mogu bez velike podrške svih ostalih. Danas smo dobili uveravanja da će u narednom periodu tako i biti. Mi u bijeljinskoj bolnici smo odlučni da uspemo. Za sada imamo dovoljan broj mesta i daćemo sve da tako i ostane. U Bijeljini se nikada nije tražio krevet više i trudićemo se da tako i ostane. Odlučni smo da prođemo sa što manjim gubicima, a verujem da je tako i u drugim zdravstvenim ustanova-priča profesor dr Maksimović.

Na sastanku je zaključeno da u narednim danima treba pojačati kontrole provođenja epidemioloških mjera, ali da je jedinstven stav da ne treba zatvarati ugostiteljske objekte, te da će gradski, opštinski i republički štab zasedati svakodnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna