BORBA ZA TELA I DUŠE: Vladika Fotije u bolnici ,,Sveti vračevi" (FOTO)

V. Mitrić

04. 03. 2021. u 12:23

EPISKOP zvorničko – tuzlanski Fotije posetio je Opštu bolnicu „Sveti vračevi“ u Bijeljini, gde je sa profesorom dr Zlatkom Maksimovićem, direktorom te ustanove i njegovim saradnicima, razgovarao o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i stanju u kovid bolnicama.

БОРБА ЗА ТЕЛА И ДУШЕ: Владика Фотије у болници ,,Свети врачеви (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Konstatovana je dobra saradnja Eparhije i bijeljinske bolnice u vreme pandemije korona virusom.

Foto: V. Mitrić

Neophodan je zajednički rad, jedinstvo i briga o zdravlju svih naših sugrađana i od zdravstvenih radnika i od verskih zajednica - zaključeno je na sastanku.

Profesor Maksimović kaže da je vladika Fotije, “koji je sav posvećen službi Bogu I rodu svome, uvek drag i dragocen gost ove ustanove, kao što je dragoceno njegovo i delanje poverenog mu sveštenstva i monaštva u jednoj od najvećih i najuređenijih eparhija SPC”.

-U ovoj Eparhiji je sačuvan, pored ostalog, duh Bogomoljačkog pokreta koji je utemeljio sveti vladika Nikolaj Velimirović, što je očuvao i rod I našu veru u najvećim iskušenjima -kaže profesor dr Maksimović. -Božja volja je i što je naš duhovni otac, ovde, vladika Fotije, ličnost dostojna, u svakom pogledu, ne samo za tu važnu katedru, već i za plodotvornu saradnju.Borba za duše i tela je neprestana, a tu smo da sarađujemo sa svima koji imaju plemenite namere kao što ih ima Eparhija na čelu sa vladikom Fotijem, danas jednim od naših najuglednijih arhijereja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)