AKCIJA POLICIJE U DERVENTI: Oduzeta trepteća svetla

N.Đurić

02. 03. 2021. u 15:22

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ДЕРВЕНТИ: Одузета трептећа светла

Foto: PU Doboj

DERVENTSKA policija je, kako „Novosti“ saznaju na osnovu prijave sugrađana, od Veljka LJ. (34) iz tog grada oduzela uređaj za davanje posebnih svetlosnih i zvučnih znakova, takozvane „treptače“, koje je neovlašćeno koristio na svom vozilu.

Iz policije su danas (utorak) saopštili da su policijski službenici PS Derventa, u ponedeljak, u mestu Lug, područje opštine Derventa, izvršili kontrolu putničkog automobila marke „opel korsa“ kojim je upravljalo lice inicijala V.LJ. sa područja opštine Derventa, koje je na vozilu posedovalo i koristilo uređaje za davanje posebnih svetlosnih i zvučnih znakova tzv. „treptače“.

-„Treptači“ su oduzeti a licu inicijala V.LJ. je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH-saopštili su iz Policijske uprave Doboj.

Osvrćući se na sve učestaliju pojavu da mnogi vozači skupocenijih vozila sami sebi daju za pravo da neovlašćeno upotrebljavaju „treptače“, Dragana Kerkez, portparolka dobojske PU, najavljuje nastavak te akcije.

-Policijski službenici Policijske uprave Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanom kontrolom saobraćaja sa akcentom na sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito poseduju i koriste uređaje za davanje posebnih svetlosnih i zvučnih znakova-upozorava Kerkezova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)