PRVE SLIKE SUDA U PRNJAVORU NAKON POŽARA: Posle vatrene stihije ostalo samo zgarište i popucala stakla (FOTO)

N.Đ.

20. 02. 2021. u 15:28

JUTROS rano u plamenu i dimu se našla zgrada ovdašnjeg Osnovnog suda!

ПРВЕ СЛИКЕ СУДА У ПРЊАВОРУ НАКОН ПОЖАРА: После ватрене стихије остало само згариште и попуцала стакла (ФОТО)

Foto: N.Đurić

U današnjem saopštenju Policijske uprave Banjaluka se navedi da „u požaru u Osnovnom sudu u Prnjavoru nije došlo do oštećenja arhivske građe kao ni predmeta u radu, a u toku je utvrđivanje uzroka i svih okolnosti ovog događaja“.

Novinar "Novosti" saznaje na licu mesta da povređenih nije bilo, da se utvrđuju razmere materijalne štete, ali da su se osim u prizemlju, mnoge prostorije, stvari, pa i predmeti našli pod velom čađi od dima.

Iz Policijske stanice u Prnjavoru su naveli da su u 3.54 uočili da se u Beogradskoj ulici u Osnovnom sudu, inače susednoj zgradi, oglasio alarm.

- Policijski službenici su na licu mjesta utvrdili da je došlo do požara u prijavnici Osnovnog suda. Požar su lokalizovali policijski službenici zajedno sa pripadnicima Vatrogasne jedinice Prnjavor-stoji u saopštenju banjalučke policijske uprave.

Iz te policijske uprave su naveli da je „izvršen uviđaj“ i potvrdili da je „u požaru nastupila meterijalna šteta“.

Na licu mesta uverili smo se da istražitelji i stručnjaci za požar još istražuju njegove posledice i uzroke. Zaposlenima u sudu tako nije bio omogućen ulazak, odnosno boravak u zgradi, pošto se iz prizemlja dimna zavesna vinula i na sprat, što se vidi po naslagama čađi i gareži.

Popucala stakla i najviše u njoj vatrom i dimom uništene stavri, upućuju na zaključak da je baš tu izbila vatra. Nezvanično, sumnja se u pregrijavanje telefonskog ili uređaja za video nadzor, odakle je, navodno, buknula vatra.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, saopštili su iz policije.

POLICAJAC I VATROGASCI GASILI POŽAR

U SAOPŠTENjU banjalučke policijske uprave se navodi da su požar u zgradi Osnovnog suda u Prnjavoru „lokalizovali policijski službenici zajedno sa pripadnicima Vatrogasne jedinice Prnjavor“.

"Novosti“ saznaju da je prava sreća da je na zvuk alarma hitro i odvažno reagovao dežurni policajac na obezbeđenju zgrade. On se, uz poziv vatrogascima, sa vatrogasnim aparatom, iz pedesetak metara udaljene Policijske stanice, uhvatio u koštac sa vatrom, da se ne proširi iz prijavnice suda. Ubrzo su pristigli i vatrogasci sa dva vozila.

Uz ovaj šok, nekako u isto vreme, Prnjavorčane je pogodio i elektro šok, pošto je bez struje ostao veći deo grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna