ZAHVALNOST SLOVAČKE PREDSEDNICE: Pismo Dečjoj ambasadi „Međaši“, uz poruku - da zajedno menjamo svet na bolje

V. MITRIĆ

15. 02. 2021. u 19:56

PREDSEDNICA Republike Slovačke, Zuzana Čaputova poslala je pismo Dečjoj ambasadi „Međaši“ i maloj ambasadorki Mišel Mišković.

ЗАХВАЛНОСТ СЛОВАЧКЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ: Писмо Дечјој амбасади „Међаши“, уз поруку - да заједно мењамо свет на боље

Foto. V. Mitrić

Ona se humanitarnoj organizaciji koja deluje više od tri decenije, zahvaljuje od srca na dobijenom visokom uzdarju „Zlatna dečja stolica“, koje je primio ambasador te zemlje u BiH.

Čaputova ističe da se zahvaljuje i za „sve što Dečja ambasada radi u interesu najmlađih naraštaja, ne samo u BiH“.

- Vaše interesovanje za svet oko sebe i trud za njegovo poboljšanje pozitivan je primer mladima u celom svetu - napisala je predsednica Slovačke, koja je upoznata da dečja ambasada „Međaši“ ima velike zasluge, pored ostalpog, za evakuaciju 50 hiljada dece i majki na samom početku rata iz Sarajeva i Mostara, a da, danas, brine brigu o pravima deteta, kroz rad Dečjeg suda, humanitarne aktgivnosti, borbu da se formira Alimentacioni fond u zemljama gde ga nema i da policija ne hapsi pred roditeljima... - Veoma mi je stalo do toga da vašim i budućim mladimi generacijama zagovaramo iste vrednosti. Moja želja je da se zajedno trudimo i menjamo stvari na bolje, u smislu da svet kojem ćete i u budućnosti pripadati bude onaj u kom ćete vi donositi odluke i da ne bude svet nesavladivih izazova i nerešivih problema koje nasledite od naše generacije.

Po rečima predsednice Slovačke DA „Međaši“, „svima ukazuje na to koliko ima smisla za pravdu i spremnost za pružanje ruku pomoći onima kojima je potrebna“. Osim što je pohvalila dosadašnji rad, predsednica ih je oskololila da istraju u radu i da pružanje pomoći deci ostane za njih životna misija.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bijeljini, koju pohađa Mišel, tim povodom organizovana je mala svečanost. Đacima i nastavnicima rukovodstvo škole je predočilo pismo, koje je dobila ova vredna i marljiva učenica i važna aktivistkinja DA „Međaši“. To će, kako je rečeno, ući u anale škole da njenom đaku tako lepo piše šefica jedne države, što do sada nije bilo zabeleženo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna