RECI, ZAŠTO SI MI ZAPALIO ĆERKU!? Suđenje Branislavu Stanivukoviću za ubistvo supruge Milice, majka žrtve vikala od tuge i bola (FOTO)

O. MATAVULj

11. 02. 2021. u 18:11

BRANE, hoću da znam zašto si je zapalio!? Majka sam, to je moj bol, moje srce, više ne mogu...

РЕЦИ, ЗАШТО СИ МИ ЗАПАЛИО ЋЕРКУ!? Суђење Браниславу Станивуковићу за убиство супруге Милице, мајка жртве викала од туге и бола (ФОТО)

Foto: D.Pozderović i privatna arhiva

Reci mi zašto si mi zapalio ćerku - vikala je u Okružnom sudu u Banjaluci Dragojla Stanković, majka Milice Marinković (33) za čije je svirepo ubistvo optužen nevenčani suprug Branislav Stanivuković (43).

Tužilaštvo Stanivukovića tereti da je od 2010. maltretirao i zlostavljao Milicu, da bi je 20. jula prošle godine polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša, na očigled njene ćerke Slađane Marinković. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je 3. avgusta preminula u bolnici.

Stankovićeva, koja živi u Austriji, saslušana je kao svedok tužilaštva i u sudnici je ispričala da su Branislav i Milica od 2010. živeli zajedno. Smatra da njihov brak nije bio dobar.

- Branislav je neopravdano bio ljubomoran. Toliko, da joj zabranjivao da izlazi iz kuće. Znao je da izvadi kvaku iz vrata, da ona ne može izaći - ispričala je Dragojla.

Foto: Privatna arhiva

Ona kaže da je od komšija čula da je optuženi jednom prilikom Milicu udario autom i polomio joj nogu. Međutim, ona to nije želela da prizna i govorila je da je pala, iako je njena cipela nađena u jarku kraj puta. Prisetila se i da je Milica 2012. od Branislava pobegla kod nje u Austriju.

ZAPALIO KUĆU

MILIČIN očuh Vaso Stanković kaže da je Branislava tretirao kao sina.

- Bio je dobar. Kada je trezan možete ga ”staviti na ranu” i ona će se izlečiti. Ali kada popije to je drugi čovek. Milicu nije tukao ”na moje oči”, ali nam je ona pričala da je maltretira. Kuću u Mrčevcima nam je zapalio zbog Milice, jer se nije vraćala iz Austrije - rekao je Vaso.

- Govorila mi je da neće da se vrati. Da više ne može s njim da živi. On je pozivao telefon i govorio nam da će zapaliti našu kuću u Mrčevcima. To je i učinio. Zvali smo komšije, videli su dim. Nisu smeli gasiti požar, jer su se bojali Brane, koji je bio agresivan - kaže Dragojla.

Priča da je Milica kod nje ostala 10-15 dana, a onda se, bez najave, potajno, vratila u BiH.

- Nisam ni znala da je otišla. Mislila sam da je nestala, da je neko ubio. Zvala sam vozače autobusa i tako sam i saznala da je krenula nazad. Bojala se i morala je da se vrati - priča Dragojla.

Na pitanja odbrane Dragojla je rekla Brane i Milica pred njom uvek delovali kao da su u dobrim odnosima. Tvrdi da Branislav pred njom Milici nikada nije pretio ili je tukao. Smatra i da joj pokojna ćerka o tome nije želela da priča, da je ne bi uzrujavala. Na pitanje kako je Milica išla na posao, ako joj je Branislav branio da izlazi iz kuće, kaže da ju je on uvek čekao ispred firme kada bi završila radno vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)