DRAŠKOVI GLASAČI OVO NISU OČEKIVALI: Stanivuković ponovo sve iznenadio, ali sad negativno!

Novosti online

16. 01. 2021. u 16:13

ДРАШКОВИ ГЛАСАЧИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Станивуковић поново све изненадио, али сад негативно!

Foto: Printskrin

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković, od stupanja na dužnost do danas, zaposlio je 13 službenika u kabinet gradonačelnika.

Prema javno dostupnim podacima, najveći deo novozaposlenih su aktivisti iz njegove predizborne kampanje, među njima i nekoliko kandidata PDP-a koji nisu uspeli da se izbore za mesto u novom sazivu Skupštine grada, piše ATV.

U proseku, od stupanja na dužnost gradonačelnika, svaki drug dan primao je po novog zaposlenog, i to u trenutku dok je u javnost izlazio sa tvrdnjama da je u Gradskoj upravi višak 200 postojećih zaposlenih.

Prema platnim razredima, njihova plata iznosi nešto više od 2.000 KM, koliko će zarađivati i Stanivukovićeva sekretarica, Milica Stojisavljević.

ATV tvrdi da je Stanivuković ,,prekršio predizborno obećanje da će raspisivati javni konkurs za apsolutno svako radno mesto u GU“, tako što je zaposlio sve ostale nove radnike u kabinetu, i to: Milana Vučenovića (pravnika sa diplomom Univerziteta za poslovne studije), Milicu Stojisavljević (nastavnicu sa diplomom Nezavisnog univerziteta), Nikolinu Mušić (ekonomista sa diplomom „Prometeja“), Vedrana Radivojevića (komunikolog, završio „Komunikološki koledž“), Olgu Babić (maturant Gimnazije), Sašu Čekrliju (novi šef protokola), Ognjena Savanovića, (telohranitelj, dipoma Ugostiteljske škole), Nebojšu Drinića (zaposlen kao koordinator za regionalnu privrednu saradnju, maturant Gimnazije), te vozača Aleksandra Stojadinovića.

Od pobrojanih, na proteklim izborima, kandidati za odbornike PDP-a bili su Ognjen Savanović, Saša Čekrlija i šef Izbornog štaba Nebojša Drinić. Pored njih, prema saznanjima ATV-a, ovih dana je posao obezbeđen i za još jednu kandidatkinju PDP-a, i to Tanju Palačković, koja je počela da radi u Kanceleriji za građane, a koja se nalazi u sastavu kabineta gradonačelnika.

Iako je Stanivuković u kampanji tvrdio da će na ključna mesta u gradskim preduzećima dovoditi isključivo „eksperte“, posle izbora je posao obezbeđen i kandidatu PDP-a Veliboru Vukajloviću, imenovanom za v.d. direktora „Akvane“, a po nekim informacijama, odborniku Draganu Milanoviću smeši se fotelja direktora „Vodovoda“, piše ATV.

(ATV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

MILENA

17.01.2021. 10:54

@Bit ce bolje - Svi političari su isti. On samo dovodi svoje vukove. Obećao je smanjiti gradsku administraciju, a za sada je povećao za 13 novih! Provjerava diplome i stručnost drugih, a sam ne posjeduje ni jedno ni drugo. Zapošljava srednjoškolce čije je radno iskustvo njegova predizborna kampanja ( ako sam dobro shvatila). Šta će mu vozač, ako koristi javni prevoz? Ili je to bilo samo prvi radni dan za slikanje. Da se razumijemo, generalno ne poštujem političare, nemam povjerenja niti u jednu stranku u BiH, tj. ne mislim da je prethodni gradonačelnik, osim radnog iskustva, bio vrijedniji poštovanja i povjerenja. Svi su samo nužno zlo.