KOLA PUNA LEPOTE: KUD "Rudar" iz Ugljevika čuva narodno blago

V.Mitrić

16. 01. 2021. u 08:54

UGLjEVIČKO Kulturno-umetničko društvo "Rudar" proslavilo je krsnu slavu i zaštitnika Svetog Vasilija Velikog u hramu Svete Petke Paraskeve.

КОЛА ПУНА ЛЕПОТЕ: КУД Рудар из Угљевика чува народно благо

Foto: V.Mitrić

Nakon lomljenja slavskog kolača kum slave načelnik, Ugljevika Vasilije Perić, čestitao je slavu članovima i rukovodstvu KUD i nazvao ih čuvarom tradicije, kulture i običaja ovoga kraja koji na najbolji način predstavlja opštinu i Republiku Srpsku širom sveta.

- Hvala im za sve što su u proteklom periodu činili za naš Ugljevik, pokazujući ono što je naše najlepše, što čuvaju našu kulturu, tradiciju i naše običaje - rekao je Perić .

Predsednik KUD Milan Lazić rekao je da ovo kulturno-umetničko društvo broji 350 članova raspoređenih u osam ansambala.

Čestitavši slavu i pravoslavnu Novu godinu Lazić je poželeo da ova godina bude bolja od prethodne ispunjena brojnih nastupima ansambala.

- U protekloj godini, zbog pandemije korona virusa nismo imali nastupe, uskraćeni smo i organizacije Međunarodnog festivala folklora u Ugljeviku, koji je postao tradicija u ovom kraju, ali smo marljivo vežbali i poštovali epidemiološke mere - rekao je Lazić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći