STIGAO ŽESTOK ODGOVOR BAKIRU: RS niko ne može ukinuti!

Novosti online

05. 01. 2021. u 09:56

REPUBLIKU Srpsku niko ne može ukinuti jer je ona trajno potvrđena Dejtonskim mirovnim sporazumom, izjavio je predsednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić.

СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР БАКИРУ: РС нико не може укинути!

Foto: Tanjug

- Republika Srpska je za nas svetinja jer su za njenu odbranu najbolji srpski sinovi dali život. Nama su ostavili u amanet da večno čuvamo i slavimo Republiku Srpsku - rekao je Lazić Srni povodom obeležavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Komentarišući zahtev lidera SDA Bakira Izetbegovića za izmenama Ustava BiH bez entiteta i kantona, Lazić je ocenio da bi to bila opasna avantura sa nesagledivim posledicama po dalji opstanak BiH i mira na ovim prostorima i regionu.

- Političko rukovodstvo Republike Srpske, kao i srpski narod, borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca nikada neće pristati na izmenu Ustava BiH u kojoj ne bi bilo Republike Srpske - poručio je Lazić.

Republika Srpska obeležava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstitutivni status.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo