AKCIJA GRANIČNE POLICIJE BIH I REPUBLIKE SRPSKE: 250 Policajaca pretresa krijumčare cigareta (Foto)

O.M.

16. 12. 2020. u 08:31

GRANIČNA policija BiH i MUP Republike Srpske jutros su započeli realizaciju akcije "Volf" usmerenu na razbijanje organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta.

АКЦИЈА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БИХ И  РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: 250 Полицајаца претреса кријумчаре цигарета (Фото)

Foto: V. Mitrić

Granična policija BiH i MUP Republike Srpske jutros su započeli realizaciju akcije "Volf" usmerenu na razbijanje organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i naredbama Suda BiHU, a toku su pretresi na 20 lokacija. U GP BiH navode da je akcija mesecima pripremana i tom prilikom je dokumentovano više krivičnih dela organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porekla bez akciznih markica uz učešće više osoba organizovanih u međusobno povezane kriminalne grupe, koje imaju jasno definisanu organizaciju posla.

- Uloge članova uglavnom su podeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta. Ovako organizovane kriminalne grupe međusobno su se povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem krijumčarenja i rasturanja cigareta. - rekla je portparol GP BiH Franka Vican.

Ona kaže da je u realizaciji akcije "Volf" angažovano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP Republike Srpske.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da je ovo jedna od najopsežnijih akcija usmerenih na otkrivanje i procesuiranje osumnjičenih za nezakonit promet velike količine akcizne robe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove