NADLEŽNI NAJAVLJUJU : Nove mere u Srpskoj pred Novu godinu

R.S.

15. 12. 2020. u 12:44

INSTITUT za javno zdravstvo Republike Srpske uoči novogodišnjih praznika priprema nove mere koje će predložiti Republičkom štabu za vanredne situacije.

НАДЛЕЖНИ НАЈАВЉУЈУ : Нове мере у Српској пред Нову годину

Foto: D. Pozderović

Direktor Instituta Branislav Zeljkovića je rekao da se razmatraju brojne mere, te podvukao da praznici ne smeju biti opravdanje za pogoršanje epidemiološke situacije.

-Razmatramo sve mere i mogućnosti, počevši od radnog vremena ugostiteljskih objekata, ograničenja okupljanja i drugo. U vreme verskih i međunarodnih praznika neophodno je pridržavati se svih preporuka i mera - rekao je Zeljković.

Pozvao je građane da ne iznajmljuju stanove i kuće zbog predstojećih praznika, te dodao da će kontrole biti pojašane.

Epidemiolog a Jela Aćimović je apelovala na građaneRepublike Srpske da se uzdrže od velikih okupljanja.

- Podsetila bih na sezonu skijanja od prošle godine koja je bila izvor širenja korona virusa kako u Evropi tako i kod nas. Ogroman rizik je kada se više ljudi skupi na jednom mestu i nakon toga se vrate svojim kućama - istakla je Aćimović.

Prema poslednjem izveštaju, u Republici Srpskoj potvrđena su još 262 slučaja korona virusa, a preminulo je 15 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!