DA SVAKO DETE DOBIJE PAKETIĆ: Akcija studenata i srednjoškolca u Bijeljini

V. MITRIĆ

07. 12. 2020. u 17:20

"A ZAŠTO ja nemam paketić?" naziv je humanitarne akcije koju 11. godinu zaredom sprovode studenti Fakulteta poslovne ekonomije, Pedagoškog, Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta, kao i učenici srednjih škola u Bijeljini.

ДА СВАКО ДЕТЕ ДОБИЈЕ ПАКЕТИЋ: Акција студената и средњошколца у Бијељини

Foto: Arhiva fakulteta

Prikupljanje slatkiša u marketima će biti od 12. - 15. decembra ( vikendom od 12 - 16 časova, a radnim danima od 16-20 časova).

Akcija podrazumeva animiranje sugrađana u marketima da kupe dodatni slatkiš i namene ga deci iz socijalno ugroženih porodica.

Poslednjih deset godina broj prikupljenih paketića premašuje 8.000.

- Ove godine zbog epidemiološke situacije nećemo organizovati svečano dodelu paketića, nego ćemo tu uraditi u saradnji sa školama i udruženjima -kaže Katarina Tomanić, predstavnica studenata Pedagoškog fakulteta. - Paketići će biti podeljeni deci širom Republike Srpske, Srbije i Kosova i Metohije. Ove godine ostavarili smo saradnju sa Fondacijom "Zajedno za mlade" dr Danice Grujičić i deo paketića ćemo darovati njihovoj akciji "Za dečji osmeh". Deo paketića ćemo pokloniti akciji koju sprovodi udruženje "Zajedno za Kosmet".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)