BAKIR PRECRTAO OSMICU: Direktor OBA BiH nije više u milosti lidera SDA

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 12. 2020. u 07:15

OSMAN Mehmedagić, direktor Obaveštajno-bezbedonosne agencije (OBA) BiH protiv kojeg je potvrđena optužnica za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, negirao je krivicu u sudnici.

БАКИР ПРЕЦРТАО ОСМИЦУ: Директор ОБА БиХ није више у милости лидера СДА

Foto Bljesak info

Po optužnici Osmici preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina. Kako "Novosti" saznaju od izvora bliskih SDA, Mehmedagić je već precrtan od strane lidera te stranke Bakira Izetbegovića i bukvalno pušten niz vodu. Naši izvori tvrde da je Izetbegović procenio da samo ima štetu od rada Osmice.

- Izetbegović je u velikim problemima oko stranke nakon loših izbornih rezultata. Deo članstva je veoma nezadovoljan i traži promene. Preispituje se i rad njegove supruge Sebije Izetbegović u stranci. Lider SDA definitivno više nema vremena da popravlja sve loše što uradi Osmica na terenu i okrenuo se popravljanju stvari u SDA. Izbacivanje Mehmedagića iz SDA sledi nakon sudskog procesa - tvrde naši izvori.

OPTUŽBE Osman Mehmedagić, Foto AVAZ

Takođe, sagovornici našeg lista kažu, da će se kroz proces sa Osmicom tražiti da se što manje spominje SDA kako se ne bi dodatno bacala ljaga na i onako uprljanu stranku koja pokušava da se izbori sa svim problemim na terenu.

Dževad Galijašević, analitičar, kaže da je Osman Mehmedagić delovanjem na čelu OBA naneo nepopravljivu štetu SDA.

- Najviše neprijatelja SDA i Bakir su dobili u Sarajevu, Banjaluci i Srbiji zbog katastrofalnog rada Osmice. Najveći izvor organizovanog kriminala je Osmica - kaže Galijašević.

On kaže da je Mehmedagić nezakonitim snimanjima političara iz Srpske, Srbije, Hrvatske i ljudi iz pravosuđa BiH zloupotrebio mesto direktora OBA.

- Osmica je napravio paraobaveštajnu službu u zvaničnoj instituciji BiH, a što je samo dovelo do urušavanja OBA i ugleda SDA - ističe Galijašević.

Sanja Vulić, poslanik SNSD u PBiH i član Komisije za odbranu i bezbednost, kaže da je OBA ozbiljna institucija i sigurno da bi na čelu nje trebalo da bude čovek sa kredibilitetom koji je Osmica, ako ga je i imao, izgubio mnogobrojnim aferama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći