BAKIR PRECRTAO OSMICU: Direktor OBA BiH nije više u milosti lidera SDA

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 12. 2020. u 07:15

БАКИР ПРЕЦРТАО ОСМИЦУ: Директор ОБА БиХ није више у милости лидера СДА

Foto Bljesak info

OSMAN Mehmedagić, direktor Obaveštajno-bezbedonosne agencije (OBA) BiH protiv kojeg je potvrđena optužnica za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, negirao je krivicu u sudnici.

Po optužnici Osmici preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina. Kako "Novosti" saznaju od izvora bliskih SDA, Mehmedagić je već precrtan od strane lidera te stranke Bakira Izetbegovića i bukvalno pušten niz vodu. Naši izvori tvrde da je Izetbegović procenio da samo ima štetu od rada Osmice.

- Izetbegović je u velikim problemima oko stranke nakon loših izbornih rezultata. Deo članstva je veoma nezadovoljan i traži promene. Preispituje se i rad njegove supruge Sebije Izetbegović u stranci. Lider SDA definitivno više nema vremena da popravlja sve loše što uradi Osmica na terenu i okrenuo se popravljanju stvari u SDA. Izbacivanje Mehmedagića iz SDA sledi nakon sudskog procesa - tvrde naši izvori.

OPTUŽBE Osman Mehmedagić, Foto AVAZ

Takođe, sagovornici našeg lista kažu, da će se kroz proces sa Osmicom tražiti da se što manje spominje SDA kako se ne bi dodatno bacala ljaga na i onako uprljanu stranku koja pokušava da se izbori sa svim problemim na terenu.

Dževad Galijašević, analitičar, kaže da je Osman Mehmedagić delovanjem na čelu OBA naneo nepopravljivu štetu SDA.

- Najviše neprijatelja SDA i Bakir su dobili u Sarajevu, Banjaluci i Srbiji zbog katastrofalnog rada Osmice. Najveći izvor organizovanog kriminala je Osmica - kaže Galijašević.

On kaže da je Mehmedagić nezakonitim snimanjima političara iz Srpske, Srbije, Hrvatske i ljudi iz pravosuđa BiH zloupotrebio mesto direktora OBA.

- Osmica je napravio paraobaveštajnu službu u zvaničnoj instituciji BiH, a što je samo dovelo do urušavanja OBA i ugleda SDA - ističe Galijašević.

Sanja Vulić, poslanik SNSD u PBiH i član Komisije za odbranu i bezbednost, kaže da je OBA ozbiljna institucija i sigurno da bi na čelu nje trebalo da bude čovek sa kredibilitetom koji je Osmica, ako ga je i imao, izgubio mnogobrojnim aferama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)