OPTUŽNICA PROTIV VLADIMIRA ŠPOLJARIĆA: Predsednik Kantonalnog suda u Sarajevu tereti se za seksualno zlostavljanje radnice

O. M.

27. 11. 2020. u 11:33

TUŽILAŠTVO BiH podiglo je optužnicu protiv Vladimira Špoljarića (63), suspendovanog predsednika Kantonalnog suda u Sarajevu, kojom se tereti za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje radnice tog suda.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВЛАДИМИРА ШПОЉАРИЋА: Председник Кантоналног суда у Сарајеву терети се за сексуално злостављање раднице

Foto: CIN

U Tužilaštvu navode da je Špoljarić tokom 2018. i 2019. godine, dok je obavljao funkciju predsednika Kantonalnog suda, u više navrata neprimerenim delima i postupcima vršio nasilje, te seksualno uznemiravao radnicu suda, koja mu je u više navrata ukazivala da su njegovi postupci nepoželjni i neprimereni. Time je narušio njen mir, duševno stanje, telesni integritet,

- Tokom seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja Špoljarić je kao nadređeni žrtvi upućivao pretnje ugrožavanjem njezinog zaposlenja i egzistencije, te višestrukim neprimerenim postupcima, doveo do ozbiljnog ugrožavanja telesnog i duševnog zdravlja oštećene - navode u Tužilaštvu BiH.

Pojašnjavaju da se Špoljariću na teret stavlja krivično delo iz Zakona o ravnopravnosti polova BiH.

- To krivično delo je protivno domaćim i međunarodnim konvencijama i aktima kojima se garantuje sigurnost života i zdravlja i zaštite pojedinca od polne diskriminacije - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da će navode optužnice dokazivati pozivanjem 15 svedoka i stručnih veštaka, te prilaganjem većeg broja materijalnih dokaza.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)