SALI ZA IGRANKE VRAĆA SE STARI SJAJ ALI I USPOMENE: Selo Botajica kod Modriče dobija novi izgled

V. Blagojević

10. 11. 2020. u 15:53

U BOTAJICI kod Modriče u toku je realizacija planiranih kapitalnih ulaganje u ove selo za ovu godinu.

САЛИ ЗА ИГРАНКЕ ВРАЋА СЕ СТАРИ СЈАЈ АЛИ И УСПОМЕНЕ: Сeлo Бoтajицa кoд Moдричe дoбиja нoви изглeд

Foto: V.B.

Na ovaj način, kako kažu meštani značajno će poboljšati uslovi života i tako omogućiti pre svega mladima da ostanu na ovom prostoru.

U toku je realizacija nekoliko infrastrukurnih projekata u šta se trenutno ulaže oko 150 hiljada maraka.

U toku su radovi na asfaltiranju seoskih puteva Kojići - Simići za šta je izdvojeno 38 hiljada maraka, pola opština a pola meštani.

Asfaltira se i put za Botajičke Rudine gdje žive povratnici Hrvati. Vlade Federacije BiH je za taj put izdvojila i 50 hiljada, a opština Modriča osam hiljada marka.

Već su završeni radovi na uvođenju ulične rasvete u dva zaseoka. Botajičanima kako kažu ovi radovi mnogo znače.

Foto: V.B.

 

- Moram priznati da nam selo dobija novi izgled. Drago mi je zbog mladih da se stvaraju uslovi da ostaju na svojim ognjištima. Ovi putevi spajaju ljude ne samo našeg sela, nego će nam ubuduće lakše dolaziti u goste naši prijatelji. Hvala svima koji su učestovali u izgradnji ovih puteva – rekao je Jovo Simić meštanin Botajice.

Selo Botajica ima 270 domaćinstava sa oko 620 stanovnika. Na omladinskoj sali se vrši zamena krova, stolarije i kompletna unutrašnja adaptacija. Za meštane Botajice ona ima poseban značaj

- Ova sala za nas malo starije ima poseban značaj. Za tu salu nas vežu brojne i posebne uspomene. Tu su se nekada održavale igranke, tu smo se zaljubljivali. Pored toga u ovoj sali se odvijao gotovo celi društveni život sela - naglasio je Miloš Smiljanić. predsednik MZ Botajica.

U rekonstrukciju područne OŠ "Sveti Sava" koju pohađa 12 učenika do petog razreda i uređenje omladinske sale, opština Modriča je iz Budžeta izdvojila 55 hiljada maraka.

- Svi ovi projekti se realizuju sredstvima iz opštinskog Budžeta u okviru kapitalnih investicija.Na ovaj način želimo stvoriti što urbanije uslove za život na selu.Nastavićemo i dalje ulagati u naša sela - obećao je Nikola Savić, zamenik načelnika opštine Modriča

U Botajici planiraju da naredne godine reše najveći problem vodosnabdevanja sela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna