PROGUTAO PAKETIĆ S DROGOM! Pojačane aktivnosti dobojske policije na suzbijanju trgovine narkoticima

O. MATAVULj

10. 11. 2020. u 07:49

ENES Kandić iz Doboja priveden je nakon što je policija kod njega pronašla paketić sa 20 grama spida. Sumnja se da je kod sebe imao još droge, ali je neposredno pre hapšenja progutao paketić nepoznatog sadržaja?!

ПРОГУТАО ПАКЕТИЋ С ДРОГОМ! Појачане активности добојске полиције на сузбијању трговине наркотицима

Zatečena oprema dilera

Kako saznajemo, Kandić je policiji poznat kao osoba sklona zloupotrebama narkotika, a ovo mu je bilo drugo privođenje u svega sedam dana.

Ona kaže da su policajci sustigli i priveli osumnjičenog. Tom prilikom u nogavici od pantalona pronađena mu je kutija od šibica u kojoj je bilo umotano oko 20 grama spida.

Kandić je privođen i 1. novembra kada je odbio da se podvrgne testiranju na drogu nakon što je, tokom kontrole, zaustavljen za volanom "sitroena". Policija je pretresla automobil i stan koji je koristio i tom prilikom su pronađena tri paketa sa oko 200 grama spida, devet grama marihuane, digitalna vaga...

U oba slučaja Kandić je posle kriminalističke obrade pušten na slobodu i protiv njega će biti podnet izveštaj OJT u Doboju zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droge.

Dragan Kerkez, portparolka PU Doboj, pojašnjava da je to hapšenje rezultat pojačanih aktivnosti policije, koje se sprovode s ciljem suzbijanja i otkrivanja krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom droga. To je poslednjih dana rezultiralo hapšenjem ukupno šest osoba, i zaplenom droge.

Pre Kandića, priveden je Ž. N. iz Doboja. U pretresu njegovog automobila i kuće pronađena je sasušena stabljika indijske konoplje, koju je osumnjičeni sam uzgojio u priručnoj laboratoriji.

- U pretresu stana koji koristi M. J. iz Doboja pronađena su 33 grama marihuane, vaga sa tragovima droge i drugi predmeti. U stanu S. G. iz Doboja ispod frižidera je otkriveno 48,9 grama spida, gram marihuane, precizna vaga i cevčica sa ostacima droge - rekla je Kerkezova.

Ona kaže i da je u Ulici kralja Aleksandra kontrolisan automobil "pežo" kojim je upravljao S. M. iz Modriče, s kojim se kao suvozač vozio D. P. iz Doboja koji je priveden. Kod S. M. je pronađeno osam grama nepoznate materije, a kod D. P. 1,5 grama. U "golfu" u kojem su zatečeni Š. J. i A. D. iz Gračanice takođe je zatečen paketić s manjom količinom marihuane, zbog čega je protiv A. D. pokrenut prekršajni postupak.

PLANSKE AKTIVNOSTI

PORTPAROLKA PU Doboj Dragana Kerkez kaže da će protiv svih osumnjičenih biti dostavljen izveštaj o počinjenim krivičnim delima neovlašćena proizvodnja i promet droge.

PU Doboj i u narednom periodu nastavlja sa sprovođenjem planskih aktivnosti u cilju suzbijanja svih protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, promet i konzumiranje droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega