ODLUKA REPUBLIČKOG ŠTABA RS: Biće angažovano 76 lekara sa Biroa za zapošljavanje

R.S.

06. 11. 2020. u 15:15

REPUBLIČKI štab za vanredne situacije RS doneo je danas odluku da se angažuje 76 lekara koji se nalaze na Birou za zapošljavanje RS.

ОДЛУКА РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА РС: Биће ангажовано 76 лекара са Бироа за запошљавање

R.S.

Vlada Republike Srpske će finansirati njihov rad kroz Kompenzacioni fond RS.

-Pozvaćemo ih sve da se priključe zdravstvenom sistemu, i neće ići na teret zdravstvenih ustanova, nego će se finansirati kroz Kompenzacioni fond - kazao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

On je naveo da se nastavlja trend po kojem osam do devet odsto novoobolelih od virusa korona bude hospitalizovano, što predstavlja veliko opterećenje za bolnice.

- Prešli smo hiljadu lica u bolnicama, što je veliko opterećenje. Banja Slatina će se takođe staviti na raspolaganje za zbrinjavanje pacijenata, koji imaju lakše ili srednje tešku kliničku sliku - kazao je Šeranić.

Naveo je i da će se Đački dom u Trebinju takođe staviti na raspolaganje zbog mogućnosti daljeg povećavanja broja zaraženih, kao i da su raspoređena 32 kontejnera prema bolnicama, a odlučeno je da se nabavi još 20 kontejnera.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić je rekao da je zdravstveni sistem u Srpskoj u narednih tri do šest meseci siguran po pitanju medicinske i zaštitne opreme.

- Zdravstveni sistem je siguran - kazao je Kusturić i istakao da se redovno finansiraju sve obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba