POLICIJA PREKINULA KORONA ŽURKU: Kokain krili i u ustima

N.Đ.

26. 10. 2020. u 16:24

DOBOJSKA policija, sa žandarmerijom, prekinula je privatnu "korona-žurku" u Sijekovcu kod Broda, na kojoj su zatekli 19 muškaraca, i kod njih dvojice pronašli više paketića droge, a jedan od učesnika žurke kokain je pokušao da sakrije u ustima!

ПОЛИЦИЈА ПРЕКИНУЛА КОРОНА ЖУРКУ: Кокаин крили и у устима

FOTO: Depositphotos

Dragana Kerkez, portparolka Policijske uprave Doboj, potvrdila nam je da je u objektu zatečeno 19 lica, i da je kod D. M. iz Broda u usnoj šupljini pronađene dve plastične vrećice sa kokainom težine 2,4 grama, a tokom pretresa lica D. Đ. i vozila koje koristi pronađeno je pet paketića sa kokainom, ukupne težine 6,1 gram.

Kako "Novosti" saznaju, racija je izvedena u kući i objektima koje koristi Vladimir Bačić (36), koji se tereti i da je organizator žurke.

Foto: PU Doboj

- Na žurki se okupilo čak 19 muškaraca, u jeku pandemije virusa korona, i dozvoljenom maksimumu okupljanja do 10 osoba. Pretresom Dragana Marijanovića (32), policija je pronašla 2,4 grama kokaina, a koje je pokušao sakriti tako što ih je ugurao u usta. Policiji je postao sumnjiv i otkriven je kada je odgovarajući na pitanja počeo da zapetljava jezikom i mumla. Njegova je sreća da, ipak, toliku količinu droge nije progutao - otkriva izvor "Novosti".

Ukupno 6,1 gram kokaina pronađen je i oduzet prilikom pretresa Danila Đurića (28) i vozila koje on koristi.

Iz dobojske Policijske uprave su saopštili da će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv lica V.B, koje je organizovalo okupljanje na svom privatnom posedu, biti dostavljen izveštaj o izvršenim dva krivična dela- nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Foto: PU Doboj

Protiv lica D.M. i D.Đ. biće pokrenuti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz Zakona o suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga BiH, najvili su iz policije.

RACIJA PO NAREDBI SUDA

OTKRIVANjE i hapšenje ključnih aktera privatne "korona-žurke" u Brodu izvedeni su u jednoj od opsežnijih akcija na ovom delu Srpske a po sudskoj naredbi.

- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Doboj u saradnji sa PS Brod i uz angažovanje službenika Jedinice žandarmerije PU Doboj izvršili su raciju na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa - saopštili su iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)