IZ ŠKOLE U UNIFORMU: U Zalužanima kod Banjaluke promovisana 21. klasa kadeta MUP Republike Srpske

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 10. 2020. u 09:46

POLICIJSKI kadeti u Republici Srpskoj nakon uspešnog školovanja odmah dobijaju posao u policijskim stanicama širom Srpske, što pre nije bio slučaj, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, na svečanosti promocije 325 kadeta 21. klase u Centru za obuku u Zalužanima.

ИЗ ШКОЛЕ У УНИФОРМУ: У Залужанима код Бањалуке промовисана 21. класа кадета МУП Републике Српске

Foto SRNA

- Mnogo mladih smo primili poslednjih godina u policiju i primaćemo ih još.

Institucije RS ulažu u opremanje kapaciteta MUP, što potvrđuje nameru da policija bude osposobljena na najbolji mogući način - istakao je Dodik.

- Nova generacija policajaca dokaz je da RS može, pored svih izazova, da se posveti školovanju policije kojoj, narod u Srpskoj najviše veruje. Zato je vaša uloga veoma važna, da obezbedite da ovaj narod ima poverenja u vas. Vi ste najbolji među nama, koji uspevaju da Srpska bude zemlja stabilnosti, da nikome ne dozvolite kršenje zakona, bez obzira na to koliko bio visoko pozicioniran.

POMAGALI KOLEGAMA

MINISTAR unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da će 325 promovisanih kadeta već od sutra biti na ulicama gde će se brinuti o bezbednosti građana.

- Oni su u ovoj godini, koja je bila dosta teška za građane i za policiju, zbog izazova koje je donela pandemija virusa korona, ranije izašli na ulice i počeli da rade kao policijski službenici da bi pomogli policajcima u radu i uspešno su odradili te poslove - rekao je Lukač.

Prema njegovim rečima, mnogo je izazova sa kojima policija treba da se bori, te poručio da će se vlasti RS potruditi da policija ima najbolje uslove za rad.

- Vaša dobrota mora da se oseti na svakom mestu, ali i strogoća, jer ne sme biti propusta nigde. Polažemo velike nade u vas. Krenuli smo sa ovom akademijom davno, ranije su vaše kolege školovane i odlazile na ulicu, ali vratili smo praksu da vi koji upišete akademiju imate posao - istakao je Dodik. - Srpska je izgubila vojsku, ali nije policiju, koja treba da bude bedem u odbrani Republike Srpske i njenih vrednosti, stabilnosti i mira.

NAJBOLjI

KADET Aleksa Đurić uz kadete Jovicu Ostojića i Slobodana Đukanovića proglašeni su za najbolje u 21. klasi. Đurić kaže da nosi lepa sećanja iz školovanja i sa obuke, koja nije laka zahteva  mnogo odricanja.

PROMOCIJA Državni vrh RS, Foto SRNA

Predsednik RS Željka Cvijanović rekla je da je posebna čast nositi uniformu sa oznakama RS.

- Od vremena kada je stvarana RS, odbrane tokom rata, razvoja nakon rata do današnjeg dana, uveliko je postojalo jedinstvo između naroda i policije. Zato to i jeste narodna policija - rekla je Cvijanovićeva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)