GDE ĆE IM DUŠA: U Prnjavoru pokrali zimnicu i alat porodice poginulog borca

N. ĐURIĆ

23. 09. 2020. u 13:42

NEPOZNATI lopov, ili više njih, pod zaštitom mraka provalio je u podrum Pere Šiljka (80) i porodice poginulog borca, u takozvanoj Boračkoj zgradi u Prnjavoru, uz magistralni put, odakle je ukrao deo zimnice i alata u vrednosti većoj od 1.500 maraka.

ГДЕ ЋЕ ИМ ДУША: У Прњавору покрали зимницу и алат породице погинулог борца

Foto: N. Đurić

Pero, koji je u ratu izgubio sina i kćerku a i sam je sa još jednim sinom bio pripadnik VRS, ističe da je zaprepašćen i da je, sa suprugom Mirkom (75), teškom mukom na iznajmljenoj njivi pribavio zimnicu.

Međutim, kako se uverio, lopova nije samo eventualna glad nagnala da ga pokrade.

- Osim više vreća krompira i druge zimnice, provalnik mi je ukrao i najmanje pet litara rakije, te rosvajni ražanj sa aparatom, brusilicu, bušilicu i drugu vrstu alata. Prethodno je presekao držač katanca, a pričinjena mi je ukupna šteta veća od 1.500 maraka - ogorčen je Šiljak kojem je imovina poharana i u rodnom Varešu.

On je o svemu obavestio i prnjavorsku policiju, koja je izvršila uviđaj i traga za lopovom.

 
LOPOVI NE BIRAJU ŽRTVE I PLEN

DA lopovi ne biraju žrtve i plen, svedoči i drugi slučaj provalne krađe u Prnjavoru gde je Nebojša Kljunić zavapio putem društvene mreže da mu je lopov iz podruma ukrao bicikl. On kaže da je kradljivac, donekle, bio sažaljiv pa je sa ukradenog bicikla skinuo i ostavio dečiju sedalicu. Policija je izvršila uviđaj. Pokradeni je zatražio i pomoć uz molbu da, uz delenje posta na društvenoj mreži, njegovi sugrađani dobro otvore oči ne bi li na oglasima ili nekoga drugog uočili na njegovom biciklu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)