OBRT NA SUĐENJU ZMAJU OD ŠIPOVA: Iskaz oštećenog Savića iznenadio sve u sudnici

V. Mitrić

18. 09. 2020. u 15:13

U OSNOVNOM sudu u Mrkonjić Gradu, po optužnici OJT Banjaluka, održano je suđenje Iliji Grahovcu, poznatom kao Zmaj od Šipova, po optužnici za nanošenje teških povreda kojom ga tereti OJT Banjaluka.

ОБРТ НА СУЂЕЊУ ЗМАЈУ ОД ШИПОВА: Исказ оштећеног Савића изненадио све у судници

Foto: V. Mitrić

Sudskim većem sada predsedava sudija, Nađa Šekulić, umesto sudije Zorana Čegara, koji je, na zahtev odbrane Grahovca, izuzet, jer  ga je, pored ostalog, devet dana držao nezakonito u pritvoru. Na suđenju je došlo do velikog obrta, posle saslušanja svedoka i oštećenog Stanka Savića iz sela Sarića, kod Šipova, susednog Ilijinom selu Čitluku.

Foto: V. Mitrić

Tužilaštvo je navelo, držeći se onoga što su dobili od policije, da je Grahovac, navodno, Savića dva puta udario majstorskim čekićem po glavi. To je, tobože, Savić izjavio u policiji, ali je sada to negirao i rekao je da ga je udario nekom motkom.

- Čekić je pogodno sredstvo da ugrozi život i policija je navela da je njime udaran Savić, koji, sada, kaže da to nisu njegove reči, već policijske. Niko na suđenjima, do sada, osim tužioca, nije spominjao čekić, pa ni Savić, koji je rekao da ne traži ni gonjenje, ni kaznu za Iliju, niti bilo kakvu odštetu. Naglasio je da je Ilija dobar čovek i da su Grahovac i Grahovčev pokojni otac njegovoj porodici, u najtežim trenucima, pomagali da prežive. Savić je došao specijalno na suđenje iz Vojvodine, gde radi. Ovo je sada sasvim druga situacija i Ilija će, siguran sam, biti oslobođen.

Foto: V. Mitrić

Do sukoba Savića i Grahovca je došlo kada je Savić, u alkoholisanom stanju, izašao iz automobila, i galamio zašto stoka ide putem, a žena koja je bila kraj stoke rekla je da nije njena, već Ilijina. Grahovac je naišao, Savić je krenuo na njega nožem, ali se Zmaj od Šipova snašao izbegao udarac i nož se zario u jednu od krava. Posle toga, Ilija je, kako sam kaže, „u samodbrani, ne čekićem, već drugim predmetom pošao sebe da zaštiti u u svemu tome se samo branio.

-Nevin sam i tačka – rekao nam je Ilija Grahovac.

- Nekima je stalo da me strpaju u zatvor. Dok sam bio na devet dana u pritvoru ukrali su mi devet krava, da sam bio mesec dana ostao bih bez više od 30 krava ili teladi. Nameračili su se da mu otmu stoku, a imam oko 150 krava, junadi i teladi i pedesetak konja. Verujem da će pravda da pobedi.

Advokat Tomić kaže da je Ilija bio jedan od najvećih dobrotvora VRS u minulom ratu i da  je, u skoro nemogućim uslovima, uspeo da sačuva svoj stočni fond.                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna