U SURET ZIMSKOJ SEZONI: Do Jahorine bez gužvi

S. M.

14. 09. 2020. u 18:39

У СУРЕТ ЗИМСКОЈ СЕЗОНИ: До Јахорине без гужви

Foto: Srna

NA Jahorini je danas ozvaničen početak izgradnje nove trase na deonici Osmice-Bistrica, u dužini 1.335 metara, vrednosti 2.200.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da će izgradnjom nove trase biti rasterećena gužva u Olimpijskom centru "Jahorina", posebno tokom zimske sezone, čime će turizam dobiti na značaju.

On je naveo da će novi put obuhvatati potpuno novu saobraćajnicu, sa dve saobraćajne trake i dva mosta, te dodao da je rok za završetak 180 radnih dana.

- Rehabilitacija puta P-446, u zoni OC Jahorina je dužine 1.335 metara - rekao je Nešić i dodao da će put biti probijen pre početka zimske sezone, a nakon toga sa početkom nove građevinske sezone završen kompletno.

Predsednik Nadzornog odbora OC "Jahorina" Nedeljko Elek rekao je da je Jahorinu prošle godinu za 120 dana posetilo 500.000 ljudi, što je stvaralo veliki pritisak na saobraćajnu infrastrukturu.

-Novom deonicom ćemo rešiti ulaz i izlaz sa planine, kao i kolaps u saobraćaju koji se dešavao posljednje tri godine, naglasio je Elek.

On je rekao da je ovo samo jedna u nizu velikih investicija preduzeća "Putevi Republike Srpske" u Olimpijski centar, te naveo da je put projektovan pre 20 godina.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo veliki i dugo očekivani investicioni poduhvat i zahvalio preduzeću "Putevi Republike Srpske" i Vladi Srpske, kao i svima koji su učestvovali u pripremi ovog projekta.

-Put će pomoći rasterećenju saobraćajne gužve na Jahorini, jer iz sezone u sezonu vidimo da sve veći broj turista dolazi na planinu, istakao je Jugović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković naglasio je da će nova dionica značajno promeniti saobraćajnu infrastrukturu na Jahorini i olakšati komunikaciju kada je reč o saobraćaju na planini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marko

15.09.2020. 00:52

Kako je krenula Jahorina ce da postane regionalna hit destinacija. Godinama sam zimovao na Kopaoniku, ali zbog nesnosne guzve i visokih cena sam presao na Jahorinu, pa sad svake godine idem Jahorina 7 dana i 3 dana Banja Koviljaca u povratku za manje novca. Srbija mora da razvija jos planina, infrastruktura, pristupni putevi, novi hoteli, pre svega Staru Planinu. Zlatibor ne moze nikad biti ozbiljna planina za skijanje posto nema dovoljno snega, a ni staza.