NENAD NEŠIĆ O SPORAZUMU IZ VAŠINGTONA: Dogovor bitan za ceo region

S. M.

05. 09. 2020. u 12:03

Predsdnik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić ocenio je da je sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine odličan iskorak u stabilizaciji regiona, te da je jako značajno da su u doba opšte ekonomske krize deblokirani veliki infrastrukturni projekti koje je do sada stopirala Priština.

НЕНАД НЕШИЋ О СПОРАЗУМУ ИЗ ВАШИНГТОНА: Договор битан за цео регион

Foto: DNS

- Sporazum ima tri aspekta: ekonomski, bezbednosni i kulturno-istorijski. Deblokada velikih infrastrukturnih projekata jako je značajna i sa stanovišta sanacije ekonomskih posljedica pandemije korona virusa. Moram priznati, mene, kao Srbina i vernika, posebno raduje dio koji se odnosi na zaštitu SPC i vraćanje njene imovine. Ujedno me sramota što živim u državi u kojoj ne postoji ni minimum volje da se SPC vrati njena imovina u Sarajevu, prokomentarisao je Nešić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kaže on, uradio sjajan posao jer ne samo da nema govora o priznanju tzv. Kosova, nego je stavljen jednogodišnji moratorijum na zahtjeve za članstvo u međunarodnim organizacijama.

- Slobodno možemo reći da je protekla sedmica istorijska za celi region. Osim ovog sporazuma, u Crnoj Gori je došlo do demokratskih promena kojim će biti rešeno pitanje otimačine imovine SPC i vraćena unutrašnja stabilnost državi, smatra lider DNS.

Nešić na kraju zaključuje da je vreme da i u BiH shvate da ne trebamo ostati ''crne ovce u regionu'', i da se 'svi okrenemo rešavanju ekonomskih problema i izgradnji dobrih odnosa u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar