BRIGA ZA ĐAKE: Opštinski čelnici u Ugljeviku budno motre da sve bude valjano pred početak školske godine

V. Mitrić

29. 08. 2020. u 12:43

U OPŠTINI Ugljevik u toku je dezinfekcija svih školskih zdanja, koju sprovodi lokalna uprava zajedno sa Domom zdravlja i Vatrogasnoj jedinicom ove opštine.

БРИГА ЗА ЂАКЕ: Општински челници у Угљевику будно мотре да све буде ваљано пред почетак школске године

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posetio je Srednjoškolski centar „Mihailo Petrović Alas“ u kojoj je i počela akcija dezinfekcije.

- Deo novca izdvojili smo za nabavku opreme, merače temperature, dezinfekciona sredstava koja će pomoći  za nesmetan rad naših škola u skladu sa higijensko-epidemiološkim preporukama - kaže Perić.

Foto: V. Mitrić

Perić je najavio podršku školama za prevoz đaka, kako bi bilo zaštićemo zdravlje učenika ali i svih građana ove opštine.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković kaže da je dezinfekcija svih školskih zgrada čini u okviru priprema za početak nove školske godine.

- Obezbedili smo dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava, a radnici koji su danas slobodni su dobrovoljni izašli da pomognu, kako bi naši učenici i pamet Republike Srpske se zaštitili od ove opake zaraze - rekao je Cvetković.

Direktor Srednjoškolskog centra Stevo Benović zahvalio je svima koji učestvuju u akciji dezinfekcije.+

Foto: V. Mitrić

Benović je istakao da je najbitniji cilj je da se sačuva zdravlje učenika.

- Za novu školsku godinu predviđen je novi oblik nastave za novo dobo. Učenička odeljenja su podeljena u dve grupe, časovi su skraćeni na 20 minuta - priča Benović.

- Od lokalne zajednice dobili smo tri beskontakna toplomera, od čega će se dva koristiti za učenike a jedan za profesore, kao i jednu automatska prskalica za brzu dezinfekciju -kaže Benović, dodajući da je sredstva za dezinfekciju obezbedilo resorno ministartsvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a