VULIĆ: Pojedini kadrovi PDP idu na inostrane antisrpske sesije !

S. M.

13. 08. 2020. u 13:58

ODAVNO je jasno kao dan da pojedini kadrovi PDP ništa drugo i ne rade sem što idu na brojne, inostrane, antisrpske sesije i obuke obaveštajnih službi, tvrdi poslanik SNSD u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić.

ВУЛИЋ: Поједини кадрови ПДП иду на иностране антисрпске сесије !

Foto SNSD

Vulićeva je reagovala na jučerašnju konferenciju za novinare člana Glavnog odbora PDP Olivere Nedić koja je izjavila da se Milorad Dodik poigrao sa nastavnicima, učenicima i roditeljima kada je povredom vitalnog entitetskog interesa proglasio Odluke Predsjedništva BiH o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika (PISA) u 2021. godini.

Vulićeva kaže da je ovaj put problem u tome “ko govori” o potezu Dodika.

– Sasvim je sigurno da to vrlo teško može činiti nastavnik koji u jednoj školskoj godini bude na neplaćenom odsustvu barem pet mjeseci, koristeći to vreme za raznorazna putešestvija. Naša žena – majka – kraljica je na velika zvona objavila svoj uspeh, kao dobitnik Fulbrajtove stipendije, zarad koje je ne osvrćući se otišla preko bare. Zanimljivo je da joj je zaslijepljena i neobaveštena masa gromko aplaudirala, zdušno je podržavajući na društvenim mrežama, u transu od hvalospjeva. Niko se nije sjetio da pronađe odavno razobličen sistem koji američke organizacije decenijama sprovode u cilju pronalaska korisnih poslušnika. Bitno je da se dotična vrnula s titulom “trenerice demokracije”, ma šta to značilo, ali je sigurno da je trening bio efikasan,kaže Vulićeva.

Foto RTRS

Posebno joj smeta što Nedićeva pominje “komšije” aludirajući na Srbiju.

– Ova prosvetna radnica koja, gle čuda, predaje geografiju, morala bi u malom prstu imati znanje gđe se nalazi Matica srpska, u kojoj zemlji!? A kada nauči šta je moć Ustava Republike Srpske, te koja su nam prava zagarantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom, tad bi sebi mogla dati za pravo da tumači postupke i izjave Dodika,tvrdi Sanja Vulić.

Prema njenim rečima, novoizgrađene škole, vrtići, studentski domovi  govore o odnosu Milorada Dodika i SNSD prema obrazovanju i budućnost Republike Srpske. Tvrdi da je PISA testiranje „tipičan primer zadiranja u nadležnost, i SNSD nikada neće stajati iza takvih avantura“.

– Da, naravno da primenjujemo sistem rada u svim segmentima po uzoru na Srbiju jer je dokazano kvalitetan i dobar. Naša petostruka majka, što smatram njenim neporečivim, najvećim uspehom u životu, komentariše PISA testiranje, visokoparnim rečnikom koji je često smrtnicima nerazumljiv, a onda napada odluke Milorada Dodika koji brine o vitalnom interesu RS. Potrebno je mnogo vremena, volje, zalaganja da bi se bilo koja, a kamoli ova zaposlena majka, ovako strasno angažovano i detaljno bavila politikom, skoro pa 24 časa dnevno. Stigne li da ispravi onih 150 (inspekcijski evidentiranih) grešaka koje je napravila u dnevniku, kao požrtvovana razrednica? Zalaže li se za sankcionisanje nesavesnih, ili rasejanih, kako god, prosvetara koji ne umeju u dnevnik uneti lične podatke i rezultate svojih dvadesetak učenika? – pita Vulićeva.

Zaključuje da je reakcija Nedićeve “samo jedan u nizu očajničkih trzaja već sada izbornih gubitnika, koji se pokušavaju dodvoriti stranim ambasadama i političkom Sarajevu”.

-Izgubivši kompase, a dušu prodajući đavolu, vape za vlašću, pa bi sve – i jezik, i kulturu, i vjeru, izdali za fotelje. Zato sebi uzimam za pravo da opomenem one koji od školstva prave svoju pozornicu, svoj igrokaz. Draga nastavnice, svrstali ste se u red onih koji su spremni prepustiti sve što je garancija postojanja Republike Srpske, a jedna od garancija njene budućnosti jeste i obrazovni sistem. I zato lekcija iz logike i zdravog razuma glasi: samo okupljeni za Republiku Srpsku ostaće pobednici i saveznici sa građanima,zaključuje Vulićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)