VREDNI „KRIMOLOVCI“: Primljeno 172 poziva na telefonskoj liniji

V.M.

13. 08. 2020. u 13:36

POLICAJCI Državne agencije za istrage i zaštitu BiH(Sipa) prošlom mesecu registrovali su 172 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je šest bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim delima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izveštaja.

ВРЕДНИ „КРИМОЛОВЦИ“: Примљено 172 позива на телефонској линији

Foto: D. Pozderović

Pored toga, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog dela primljeno je 68 prijava, od kojih je 8 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djlima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izvještaja.

-Najveći broj informacija odnosio se na krivična dela sa opojnim drogama u vezi, zloupotrebom službenog položaja i ostalim krivičnim delima -kaže Luka Miladinović, portparol Sipe. - Od ukupnog broja primljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 12 je prosleđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po dve je postupala i SIPA.

U julu je primljeno 28 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje se odnose na ranije prijave.Pored toga, policajci Sipe dali su 23 saveta građanima, koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije