VRATITE ĐAKE U ŠKOLSKE KLUPE! Dodik na sednici Izvršnog komiteta SNSD

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 08. 2020. u 07:37

PREDSEDNIK SNSD, Milorad Dodik, najavio je da će "školska godina u Republici Srpskoj početi na vreme u modeliranom obliku".

ВРАТИТЕ ЂАКЕ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ! Додик на седници Извршног комитета СНСД

D. Pozderović

- Treba vratiti učenike u učionice. U tom pogledu neće biti problema, prilagodićemo se situaciji - rekao je Dodik u Banjaluci nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD.

Govoreći o postojećim merama u vezi sa virusom korona, on je kazao da neće biti prihvaćen zahtev da se produži rad ugostiteljskih objekata, kao i da se redukuju postojeće mere.

- Policijski sat se sigurno neće uvoditi. Ostaje da apelujemo na stanovništvo da se pridržavamo postojećih mera - poručio je Dodik.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima predsednik SNSD je poručio da je ova stranka spremna za predstojeće lokalne izbore u BiH i podvukao da očekuje pobedu SNSD kandidata.

- Izaći ćemo sa listama u 63 opštine u Republici Srpskoj i 25 u FBiH. U 62 u Srpskoj smo već završili sve sa listama i kandidatima, a u FBiH sa 24. U RS ostaje jedna opština koju ćemo završiti u narednih dan, dva, a isto tako u FBiH - rekao je Dodik.

Istakao je da je u pet opština SNSD podržao koalicione kandidate.

POBEDA NA IZBORIMA

DODIK je poručio i da je legitimitet CIK BiH upitan i dodao da će se izbori održati 15. novembra.

- Mi ćemo na njima učestvovati. Izaći ćemo i pobediti - rekao je Milorad Dodik.

- To su Bijeljina, Lopare, Kotor Varoš, Oštra Luka i Istočni Drvar. Imamo neke opštine, kao što je Čelinac, gde se DNS opredelio sa drugim strankama iz opozicije. Tamo gde se ide u otvoreno koaliciranje sa opozicijom, mi ne možemo podržati kandidate - dodao je Dodik.

On je istakao da je ekonomska situacija u Srpskoj stabilna, iako postoje neki elementi pada.

- Smanjena je ekonomska aktivnost - rekao je Dodik i dodao da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mesta, ali je isto dobilo 9.199.

- Što je manje za 1.200, i kada tako sagledamo onda imamo najmanji gubitak radne snage u regionu - istakao je Dodik. - I dalje idemo u projekte auto-puteva, rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj, kao i drugih kapitalnih investicija - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati