IZGRADNJA PRI KRAJU: Uz pomoć Vlade Srbije Doboj završava Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama

D. LALIĆ

05. 08. 2020. u 17:00

GRADONAČELNIK Doboja Boris Jerinić obišao je danas objekat Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama, koji se gradi pri Osnovnoj školi "Milan Rakić" iz Bukovice Velike i finansiran je sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 100.000 evra.

ИЗГРАДЊА ПРИ КРАЈУ: Уз помоћ Владе Србије Добој завршава Дневни центар за децу са посебним потребама

Foto: V. N.

Jerinić je rekao novinarima da će ovo biti moderno uređen objekat za potrebe oko 40 dece sa posebnim potrebama sa ovog područja, ali i za decu predškolskog uzrasta.

-Rudanka je najmnogoljudnija mesna zajednica i svakako je bila potreba da se uradi jedan ovakav centar, rekao je Jerinić.

On je zahvalio zajedničkim naporima i projektima koje vlade Republike Srpske i Srbije sprovode na području Doboja.

Direktor škole Slađana Pašalić navodi da će objekat koristiti deca, kao i punoljetna lica sa poteškoćama u razvoju sa Krnjina, odnosno pripadajuća mesta LJeskove Vode, Grabovica, Bukovica Velika, Tisovac, Stanovi, Mali Prnjavor i Kotorsko, a koja su do sada koristila objekat centra u Doboju.

Prema njenim rečima, objekat ima tri prostorije od kojih će dve biti za potrebe dece sa poteškoćama u razvoju, a jedna za decu predškolskog uzrasta, odnosno programa obdaništa.

-Prostor ima i svoju čajnu kuhinju, sanitarne čvorove, betonsku površinu, kao i park površinu koji deca mogu da koriste u slobodno vreme. Imamo i igralište, rampe za decu sa poteškoćama u kretanju tako da smo pokrili sve kategorije, rekla je Pašalićeva.

Rukovodilac radova Željko Petković kaže da su radovi u završnoj fazi i da se trebaju okončati za tridesetak dana.

Današnjoj poseti prisustvovala je i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić.

Grad Doboj dobio je 100.000 evra donatorskih sredstava od Vlade Srbije koja su namenjena za izgradnju Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama pri Osnovnoj školi "Milan Rakić" iz Bukovice Velike. Prošle godine u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije potpisali su ministar finansija Srpske Zora Vidović i gradonačelnici i načelnici 42 lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)