OPTUŽUJE POLICIJU ZA TORTURU: Tukli ga da iznude priznanje, a Centar za socijalni rad zapretio oduzimanjem dece!?

Lj. ĐURIĆ

30. 07. 2020. u 11:30

UNUTRAŠNjA kontrola MUP RS ispitaće navode i pritužbe B. Š. (33) iz Doboja da je 10. juna doživeo torturu u Policijskoj stanici, nakon prijave direktora dobojskog prevozničkog preduzeća u kojem je radio da je otuđio novac iz njegove kancelarije.

ОПТУЖУЈЕ ПОЛИЦИЈУ ЗА ТОРТУРУ: Тукли га да изнуде признање, а Центар за социјални рад запретио одузимањем деце!?

Foto VN

- Direktor, čiji sam povremeno bio i vozač, tog dana me telefonom pozvao i optužio da mu je iz fioke stola nestalo 1.300 evra i da sam ih otuđio. Rekao sam mu da je to van pameti, jer se uverio da sam savesno obavljao svoj posao, zbog čega sam od njega dobio na korišćenje automobil i telefon, neretko sam bio pratnja kada su u banku nosili veće sume novca - kaže za naš list B. Š., čiji identitet ne otkrivamo jer je u toku protiv njega postupak u Centru za socijalni rad.

Nakon toga on dobija poziv iz PS da se javi radi davanja izjave, gde je, po njegovim tvrdnjama, usledilo maltretiranje u cilju priznavanja dela koje nije počinio.

Slobodan Radinković , Foto VN

- Tokom ispitivanja u prostoriji su bili taj direktor i još tri inspektora, od kojih sam od dvojice dobio udarce, za što sam isti dan potražio lekarsku pomoć u Opštoj bolnici i u Domu zdravlja. Od tada me direktor proganja, oduzeo mi je telefon i vozilo, isterao sa posla, tražeći da vratim navodno ukradeni novac - ističe B. Š.

Smatrajući se ugroženim, B. Š. angažuje i ovdašnjeg advokata Gorana Neškovića, tražeći da se provede temeljna istraga, veštačenje, kao i poligrafsko ispitivanje.

LAKŠE TELESNE POVREDE

SASLUŠANA su dva radnika preduzeća, kao i lice pod sumnjom, koje je bez vidljivih povreda nakon ispitivanja napustilo PS, da bi se nakon više od četiri sata javilo u bolnicu radi ukazivanja lekarske pomoći. U Domu zdravlja su mu konstatovane lakše telesne povrede, navodi portparolka PU Doboj Dragana Kerkez.

Umesto toga, za B. Š. i njegovu suprugu J. Š., kako nam tvrde, tek su usledile nevolje. Dobijaju usmeni poziv iz dobojskog Centra za socijalni rad, sa nagoveštajem da bi im mogli oduzeti dvoje maloletnee dece zbog navodnog zanemarivanja.

- Iako je poznato da nismo podstanari, živimo u porodičnoj kući, da je porodica mog supruga dobrostojeća, da je suprug odmah našao drugi posao, obavešteni smo da su te optužbe u vezi s decom u direktorovoj izjavi - ogorčena je i njegova supruga.
U nameri da utvrdimo detalje ovog slučaja, obratili smo se PU Doboj, iz koje smo dobili uveravanja da će ispitati sve okolnosti.
- Neće biti niko izuzet od odgovornosti, ukoliko se utvrde propusti u radu policijskih službenika - rekao je načelnik PU Slobodan Radinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave