SLUŽE VREDNO RODU SVOME: Kolo srpskih sestara slavu proslavilo u Ugljeviku

V. Mitrić

05. 08. 2020. u 17:28

KOLO srpskih sestara iz Ugljevika proslavilo je krsnu slavu - Svetu Mariju Magdalenu-Blagu Mariju čije ime, s ponosom, nosi od osnivanja.

СЛУЖЕ ВРЕДНО РОДУ СВОМЕ: Коло српских сестара славу прославило у Угљевику

Foto: V. Mitrić

Po tradiciji, svetkovina je protekla, pored ostalog, osveštanjem slavskog žita i lomljenjem kolača u hramu Svete Petke Paraskeve, na radost srpskih humanitarki i njihovih mnogobrojnih gostiju, saradnika i saboraca u mnogim akcijama punim čovekoljublja i plemenitosti.

Duhovni koordinator protojerej-stavrofor Milan Topić čestitajući slavu članicama, naglasio je, da je ,,Blaga Marija primer kako treba biti istrajan u svojoj veri, onome što činimo i radimo”.

- Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika ugledale su se na svoju zaštitnicu i pokroviteljicu Svetu Mariju Magdalenu i rade ista dela koje je radila i ona, pomažu svima onima kojima je pomoć potrebna - poručio je Topić.

Kum slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji kaže da je „Kolo srpskih sestara Sveta Marija Magdalina“ izuzetno važno i značajno jer se bave humanitarnim i duhovnim radom kojim se osnažuju porodice, koje su i temelj porodice, ali i svakog uspešnog društva.

- One su to, kao srpske heroine, i u ratu i u miru, kada je nekome potreban, ne samo pomoć, već i uteha, razumevanje, pažnja i briga. Zato ih podržavamo svim srcem, poštujemo, cenimo i volimo.

Foto: V. Mitrić

Predsednik ovog humanitartnog udruženja, Anđa Srijemac, rekla je da se 40 članica već dvanaest godina bave humanitarnim radom i deluju pri hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku.

- Naš rad se zasniva na ljubavi Hristovoj, pomoći čoveku, u nevolji i bolesti. Učestvujemo u svim humanitarnim akcijama na bazi dobrovoljog prikupljanja sredstava - rekla je Srijemac.

- Naš humanirani rad sastoji se od pomoći nemoćnima, starima, bolesnima, a posebno deci kojoj je pomoć potrebna.

Srijemac se zahvalila opštini Ugljevik, Rudniku i termoelektrani Ugljevik i Domu zdravlja Ugljevik na pomoći u radi i prikupljanju humanitarnih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!