NE JEDEM I NE SPAVAM: Nakon pogibije Sare (15) vlasnik ringišpila ispričao kako se desila strašna nesreća

Novosti online

04. 08. 2020. u 11:40

ISTRAGA je utvrdila da devojčica Sara B. (15), koja je u nedelju uveče poginula prilikom vožnje ringišpilom u Rogatici, nije pravilno sedela i to je uzrok nesreće, rekao je vlasnik ringišpila Tomo Đukić sa Pala.

НЕ ЈЕДЕМ И НЕ СПАВАМ: Након погибије Саре (15) власник рингишпила испричао како се десила страшна несрећа

Žrtva: Sara Bogdanović / Foto Fejsbuk

Ističe da, iako nema njihove odgovornosti, da ga je ova nesreća jako pogodila i da razmišlja da se nikada više ne bavi ovom poslom.

– Već dva dana ne jedem i ne spavam. Sve nas je ovo jako pogodilo. Svoje preduzeće „SP Đukić“ sam pokrenuo 2005. godine i već 15 godina obilazimo sve gradove u BiH i nikada nisam imao nesreću, nikada niko nije ni ruku slomio i sada se ovo desilo. Rasklopiću ringišpil i prodaću ga u strago gvožđe – kaže Đukić, piše Srpskainfo. On pojašnjava da se nesreća desila skoro na samom početku vožnje.

– Ja sam u tom trenutku upravljao ringišpilom. Prilikom svake vožnje upozoravamo sve da se moraju pridržavati pravila, da ne smeju kočiti i slično, ali ih ne možemo naterati da nas slušaju. Ta kobna vožnja je bila taman krenula i sedalice su bile možda na visini od oko dva metra, kada je došlo do nesreće – priča Đukić.

Prema njegovim rečima nesreća se dogodila kada je mladić koji je sedio iz Sare gurnuo njenu stolicu kako bi ona pokušala skinuti igračku za nagradnu vožnju.

– Ona nije pravilno sedela i samo je iskliznula iz stolice i pala na zemlju i verovatno glavom udarila u pesak, nije tačno da ju je stolica udarila u glavu. Kada sam video da je pala, iste sekunde sam zaustavio ringišpil i pritrčao da joj pomognem – kaže vlasnik luna parka. Dodaje da je devojčicu okrenuo na bok i izvadio jezik, da je tu bila i jedna doktorka koja mu je takođe pomogla.

– Pozvali smo Hitnu pomoć koja je stigla za dva minuta i pomogao sam im da devojčicu unesu u vozilo i tom trenutku je davala znakove života. Međutim, čuo sam da je preminula na putu do bolnice – pojašnjava Tomo Đukić.

Ističe da je odmah pozvao policiju, da su uviđaju prisustvali i tužilac i sudski veštaci i da nisu pronašli nijednu grešku što se tiče njegove firme.

– Ovo je jedan od najsavremenijih ringrišpila, samo sam stolice plaćao po 100 evra, ali eto opet se desila tragedija. Policija je pregledala sve moje dozvole, ateste i odobrenja i nisu našli nijednu grešku. Sve je zabeleženo i na snimku bezbednosne kamere. Kada su videli koliko sam potresen, govorili su mi da nema moje krivice – poručuje Đukić.

Kaže da su imali dozvolu da u Rogatici budu celi septembar, ali da će sve rasklopiti i otići.

– Tu devojčicu sam poznavao zato što je i ranije dolazila. Voleo bih otići njenoj porodici i izjaviti saučešće, al ne znam hoću li imati snage – kaže Tomo Đukić.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)