SPASLI ŽENU IZ HLADNE REKE: Podvig trojice mladića iz Trebinja i jednog iz Novog Sada

D. CURAĆ

25. 07. 2020. u 08:38

TROJICA mladića iz Trebinja i jedan iz Novog Sada pre nekoliko dana su u Trebinju spasli stariju ženu, koja je usred dana skočila u hladnu reku Trebišnjicu.

СПАСЛИ ЖЕНУ ИЗ ХЛАДНЕ РЕКЕ: Подвиг тројице младића из Требиња и једног из Новог Сада

Foto D. Curać

Nikola Bokun i Filip Radmilović, kada su se vraćali sa kupanja, u samom centru grada, videli da je sa mosta "Ivo Andrić" u hladnu reku skočila starija žena. Nikola je prvi odreagovo i odmah skočio za njom.

- Nisam mnogo razmišljao. Skočio sam instiktivno sa mosta, žena je plutala na reci. Bila je od deset do 15 sekunda u vodi, i iako je prošlo tek toliko vremena nisam bio siguran da li je uopšte živa - priča Nikola Bokun.
Filip Radmilović i jedan njima nepoznati mladić iz Novog Sada sa obale su doplivali do mesta događaja kako bi pomogli Nikoli.

ČESTITKE IZ CELOG REGIONA

O OVIM mladićima priča celo Trebinje, čestitaju im i ljudi iz regiona, a oni samo skromno kažu da veruju da bi to uradio svaki čovek. U znak njihovog podviga organizovan im je prijem kod gradonačelnika Trebinja, koji je zahavlio mladim Trebinjcima, ali i čoveku iz Novog Sada.

Reči zahvalnosti uputili su i članovi porodice starije žene, koja je ostala živa zahvaljujući ovim hrabrim mladićima.

Foto D. Curać

- Dotrčao sam do čamaca koji su bili vezani, a priskočio mi je u pomoć čovek iz Novog Sada. Ne znam o kome se radi, bio je sa suprugom i detetom, koji su bili u automobilu, i nakon svega odmah je otišao. Zajedno smo skočili u vodu, doplivali do žene i uspeli da je ubacimo u čamac, kojim je doveslao momak koji je takođe odlično odreagovao - kaže Radmilović.

A čamac je dovezao Obrad Stanić iz Trebinja. On je video da se nešto dešava na mostu, a kada je primetio ženu u vodi brzo je došao do čamaca.
- Popeo sam se na ogradu mosta, i nakon što sam video da je telo u vodi dotrčao sam do čamaca. Momci su do tada doplivali, izvukli smo je zajedno na čamac. Ona je bila bez svesti, a na obali su već bile Hitna pomoć i policija, tako da je sve završeno kako treba - istakao je Stanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!