NISU BLISKI SA "SRBSKOM ČASTI": Odgovor iz najjače stranke Draganu Mektiću, poslaniku SDS u Parlamentu BiH

S. M.

18. 07. 2020. u 06:19

SAVEZ nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Republika Srpska su bliski sa organizacijom "Srbska čast" isto onoliko koliko je Dragan Mektić blizak sa zdravim razumom, dakle nimalo - poručio je portparol SNSD Radovan Kovačević.

НИСУ БЛИСКИ СА СРБСКОМ ЧАСТИ: Одговор из најјаче странке Драгану Мектићу, посланику СДС у Парламенту БиХ

Defile za Dan RS / Foto O. Matavulj

- Apsolutna je neistina tvrdnja Dragana Mektića da su pripadnici te organizacije ikada učestvovali u programu ili defileu povodom obeležavanja 9. januara, Dana Republike - istakao je Kovačević.

On je pojasnio da je istina da su jedne godine članovi ove organizacije tražili da učestvuju u defileu, ali nisu prošli provere MUP Srpske i nije im dozvoljeno učešće u defileu povodom Dana Republike.

- Jedino je tačno da je Mektić, zajedno sa delovima sarajevskog i stranog obaveštajnog tima, osnivanje podružnice te organizacije iz Srbije u RS iskoristio za fabrikovanje potpuno lažne priče prema kojoj RS osniva paravojne formacije, čime je naneo nemerljivu štetu međunarodnom ugledu RS - naglasio je Kovačević.

Dragan Mektić je u izjavi za medije iz Srbije između ostalog rekao da je pripadnicima "Srbske časti" odbor za obeležavanje 9. januara, Dana Republike, omogućio da obuku maskirne uniforme, "i oni su se u tim uniformama u Banjaluci nabildovani šepurili, bili sastavni deo defilea".

- Nastupaju sa pozicija neke sile i na taj način predstavljaju neku vrstu pretnje i straha. To su sve ljudi koji imaju dosijea - rekao je Mektić.

Na pitanje da li je "Srbska čast" povezana sa vlašću u RS, Mektić je odgovorio potvrdno.

- Oni su vrlo bliski Stranci nezavisnih socijaldemokrata, odnosno Miloradu Dodiku - poručio je Mektić.

NANOŠENjE ŠTETE SRPSKOJ

PORTPAROL SNSD konstatovao je da je nanošenje štete RS i srpskom narodu jedini učinak Dragana Mektića.

- RS u potpunosti podržava demokratski izabranu vlast u Srbiji i ponosna je na činjenicu da je ovo period najbolje saradnje Srpske i Srbije još od osnivanja Republike Srpske, između ostalog zahvaljujući i odličnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Milorada Dodika - rekao je Radovan Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!