EPILOG DRAME U TURJAKU: SAJ upao u kuću, Dejan uhapšen (FOTO)

Novosti onlajn/O.M.

16. 07. 2020. u 13:19 >> 12:56

PREMA najnovijim informacijama sa terena u kuću Dejana B. upali su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i uhapsili Dejana.

ЕПИЛОГ ДРАМЕ У ТУРЈАКУ: САЈ упао у кућу, Дејан ухапшен (ФОТО)

Foto: D. Pozderović

Na teren su ranije danas izašla i oklopna vozila Despot, a došao je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač.

Nakon što su upali u kuću pripadnici SAJ-a su pozvali Hitnu pomoć.

Prilikom hapšenja niko nije povređen. Dejan nije pružao otpor, a njegovu majku, koja je psihijatrijski slučaj odvezla je Hitna pomoć jer je uznemirena.

Pucnjave nije bilo.

Foto: D. Pozderović

Satima odbija svaki razgovor s policijom, dok na telefon uopšte ne želi da se javi.

Meštani pričaju da je on ranije lečen na psihijatriji, te da je imao psihičkih problema. Upravo je to, kako se sumnja, i dovelo do cele drame.

Naime, Željko Samardžija, koji je njegov rođak, juče je s porodicom proslavljao sinov rođendan.

- Imali smo porodični ručak i Dejan je celi dan pravio probleme. Bacao flaše po dvorištu i slično, ali svoji smo i nisam želeo da to prijavljujem. Sin i ja smo krenuli da baliramo seno i prolazili putem kraj Dejanove kuće. U tom trenutku on je izašao i počeo da lupa i pravi probleme. Sin je već prošao putem i Dejan mi je prišao i pogodio me bombom u bradu. Kašika mi je rasekla usnu - priča Samardžija.

Foto: D. Pozderović

On kaže da je došlo do borbe, ali je Dejan uspeo prvi da dohvati bombu.

- U pomoć mi je prišlo nekoliko komšija i pokušavali smo da ga savladamo i da mu otmemu bombu. On se otimao, pa ga je komšija s leđa obuhvatio, ali ga je udario glavom i razbio mu nos. Ipak nekako smo uspeli da ga udarimo po ruci i izbijemo bombu - priča Samardžija.

Foto: D. Pozderović

Željko Samardžija

Čim su uklonili bombu Dejan se povukao prema svojoj kući i od tada se zatvorio i odbija bilo kakvu komunikaciju. Samardžija kaže da Dejan nikada ranije nije bio nasilan. Jedino je u nekoliko navrata znao da napada svoje roditelje. Željko pojašnjava da ne zna šta je bio motiv napada, ali sumnja da je Dejan sebi nešto umislio.

Foto: D. Pozderović

- Nedavno me je zvala njegova sestra da odem u njihovu kuću i vidim šta je s njihovim ocem, koji je meni ujak. Plašila se da mu Dejan nešto nije uradio. Kada sam otišao izašla je njegova majka, koja je takođe obolela na živce. Tražio sam da zovne ujaka, ali je govorila da spava. Ipak na kraju me pustila u kuću i tada sam video da je on u veoma lošem stanju. Sav je bio plav, poluživ, kao da je imao infrakt ili šta znam. Ja sam tada pozvao Hitnu pomoć i policiju koji su njega odveli i smestili u bolnicu i uveren sam da Dejan misli da sam mu ja negde odveo oca - priča Samardžija.

Foto: D. Pozderović

Foto: D. Pozderović

Foto: D. Pozderović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024