NOVOASFALTIRANE ULICE U CENTRU: I pored pandemije u Modriči se uređuje grad

V. B.

15. 07. 2020. u 16:02

U MODRIČI je u toku rekonstrukcija i sanacija ulica u užem centru grada.

НОВОАСФАЛТИРАНЕ УЛИЦЕ У ЦЕНТРУ: И пoрeд пaндeмиje у Moдричи сe урeђује грaд

Foto: V.B.

Do sada  je završena sanacija ulica Gavrila Principa, Jovana Dučića, rekonstrukcija Berlinske ulice, rekonstrukcija pešačke zone oko solitera, izgrađeno je 30 parking mesta kod Doma zdravlja, a započela je izgradnja i 8 kilometara kanalizacione mreže u Tarevačkoj ulici i naselju Šljivik.


Građane su obradovale navedene aktivnosti i kako kažu sve urađeno će poboljšati uslove života u gradu.

-Sve što se radi dobro je i korisno za nas sve građane. Posle ovog sređivanja ulica i pešačkog prostora oko solitera, biće idealno za boravak nas penzionera – rekao je Petar Lazić. Mnogo mlađi Dejan Pajić, njegov sugrađanin, se slaže sa njim i još predlaže:

-Sve ovo što se radi vodi nas ka boljim i lepšim uslovima za život. Potrebno je još neke sitnice raditi oko solitera, urediti naš drvored i postaviti malo klupa za sedenje- kaže Pajić.

Foto: V.B.

 

Sve do sad urađeno deo je reaalizacije programa kapitalnih investicija opštine Modriča za ovu godinu. Osim toga građevinski poslovi su u ovom vremenu dobro došli i građevinskim preduzećima da u teškim vremenima obezbede posao radnicima.


-Znamo da je kriza, znamo da preduzeća imaju velikih probleme, nemaju posla. Na ovaj način  aktiviramo građevinsku operativu i zapošljavamo radnike. Smatramo da je ovo potpuno opravdano i na kraju ovaj grad mora lepo da izgleda. Nastavićemo poslove na uređenju našeg grada - obećao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Foto: V.B.

 

Pored ulica i kanalizacije, na red će narednih godina  doći i uređenje fasada stambenih zagrada zajedno sa vlasnicima stanova. Inače, ukupna vrednost utrošenih sredstva za realizaciju navedenih 6 projekatata je oko 1,1 milion maraka, tako da Modriča i pored pandnemije koja vlada, iz dana u dan sve lepše izgleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a