SEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS: Srpska se zadužuje 49 miliona evra

S.M.

17. 06. 2020. u 13:16

Narodna skupština RS usvojila dve odluke o zaduženju u ukupnom iznosu od 49 miliona evra. Prva je Odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) po projektu "Vodovod i kanalizacija u RS dva" u iznosu od 30.000.000 evra.

СЕДНИЦА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС: Српска се задужује 49 милиона евра

Foto: D. Pozderović

Rok otplate kredita je 25 godina, a grejs period šest godina. Druga  je Odluka o prihvatanju zaduženja RS  prema Evropskoj investicionoj banci za projekat mere zaštite od poplava u Srpskoj u iznosu od 19.000.000 evra. Rok otplate kredita je 25 godina, a period odgode plaćanja pet godin.Šef Kluba poslanika SDS u NSRS, Miladin Stanić, rekao je da će ova stranka podržati zaduženje RS za sprečavanje poplava, koje izazivaju velike štete i u poljoprivredi.

Foto: D. Pozderović

 

-To je prioritet jer mnogi žive od poljoprivrede i njihova proizvodnja mora biti zaštićena, rekao je Stanić.

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić izrazio je nadu da će ova zaduženja unaprediti sistem zaštite od poplava.

- Zaštita od poplava je trajan proces, ali ubeđen sam da je u posljednjih pet-šest godina urađen veliki posao na tom planu. Uložena su velika sredstva u nasipe i druge objekte za zaštitu od poplava. I kakve god poplave da se dese, one ne mogu doneti takve štete i posledice koje smo imali 2014. godine, rekao je Žunić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri