NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

HRVATSKO PRIMORJE SKUPLJE OD TURSKE: Građani Srpske unapred "love" najpovoljnije ponude letovanja

N. LAZUKIĆ

20. 05. 2024. u 10:53

GRAĐANI Srpske unapred planiraju svoja letovanja prema raspoloživosti kućnog budžeta s obzirom na to da su cene ove sezone "otišle u nebo". Većina njih stoga se najčešće odlučuju za najbliža letovališta na crnogorskom ili hrvatskom primorju i to na manje dana. Oni malo dubljeg džepa uživaju u luksuzu egzotičnih destinacija i lete čarter-letovima direktno iz Banjaluke.

ХРВАТСКО ПРИМОРЈЕ СКУПЉЕ ОД ТУРСКЕ: Грађани Српске унапред лове најповољније понуде летовања

Foto: T.C.

Ponude letovanja su raznovrsne i prilagođene svačijem džepu, a to varira i od same ponude hotelijera i privatnih smeštaja koji se unapred rezervišu kako bi se "ulovila" najpovoljnija ponuda.

Standardan aranžman od nedelju dana u Makarskoj se može naći od 700 do 1.000 KM, Dubrovnik i Split koštaju oko 2.000 KM, a Ulcinj od 500 do 1.000 KM.

Vanja Savić, iz jedne banjalučke agencije, kaže da su trenutno najpopularnija letovališta u zemljama regiona.

- Cene su u odnosu na prošlu godinu porasle. Hrvatska je trenutno skuplja i od Turske. Crna Gora je najviše poskupela kroz vanpansionske usluge, cene ležaljki i slične usluge - rekla je Savićeva za "Novosti".

Rezervacije

U TURISTIČKIM agencijama kažu da je Egipat već mesecima unapred rezervisan, a u ponudi su noćenja od 7, 10, 15 ili više dana.

- Egipat je sada sjajan za kupanje, takođe je dosta tražen i Dubai, a Indija je popularnija pred početak jeseni zbog ugodnije temperature - izjavila je Vanja Savić.

Najegzotičnije destinacije koje su u ponudi i koje su najtraženije za leto su Turska 2.400 do 3.000 KM zavisno da li se uplaćuje sedam ili 10 dana, Tunis (2.000 do 2.800 KM), Grčka (2.300 do 2.600 KM) i Egipat (2.500 do 3.100 KM). Čarter-letom iz Banjaluke stiže se za tri i po sata sata u Egipat, a vrlo lako i do ostalih destinacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet