Siguran net stiže u sve škole Republike Srpske

Promo

14. 03. 2024. u 18:05

Kompanija m:tel i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske potpisali su sporazum koji će svim školama u Republici Srpskoj omogućiti sigurno korišćenje interneta, uz pomoć specijalizovanog softvera za zaštitu i filtriranje sadržaja.

Сигуран нет стиже у све школе Републике Српске

Foto: m:tel PR

Ova kompanija je, prema međunarodnim potvrdama, jedini telekom operater u BiH koji je internetom pokrio gotovo celu teritoriju ove države, a sada je internet konekcija došla i do svih škola u Republici Srpskoj.

Prilikom potpisivanja sporazuma, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan istakla je da je ovaj telekom operater finansirao nabavku opreme za korišćenje interneta za najudaljenije škole u Republici Srpskoj, nakon čega je usledila nabavka softvera iz Evropske unije koji omogućava filtriranje dozvoljenih i zabranjenih sadržaja u obrazovnim institucijama. Nakon uspešne testne faze, ovi sporazumom stvoreni su uslovi da siguran internet stigne u sve škole Republike Srpske.

- Sve smo učinili da deca dobiju siguran internet i možemo uzdignute glave da kažemo da smo obrazovnim ustanovama pružili standard koji većina evropskih zemalja nema. Spremni smo da ovu uslugu pružimo i deci u Federaciji BiH, jer je to najmanje što kao kompanija možemo da uradimo - poručila je Trivanova.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić istakla je da je testna faza u 37 osnovnih i srednjih škola pokazala da postoji potreba da se radi filtriranje internet saobraćaja u školama, jer je pristup nedozvoljenim sadržajima potvrđen.

Sporazumom je definisan period od dve godine u kojem će se koristiti usluga Sigurnog neta u školama, a troškove usluge snosiće zajednički Vlada Republike Srpske i kompanija m:tel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!