TREBINJE PROTEKLOG VIKENDA BILO U ZNAKU TURISTA IZ SRBIJE: Sretenjski praznici napunili Dučićev grad

D.Curać

20. 02. 2024. u 10:31

TREBINjE je za sretenjske praznike bilo prepuno turista iz Srbije, koji su se odlučili da te praznične dane provedu na jugu Republike Srpske. Promotivna akcija Turističke organizacije "Sretenje u Trebinju", u sklopu koje su brojni ugostiteljski objekti davali određene pogodnosti za posetioce, dali su više nego dobre rezultate, pa je grad na Trebišnjci u toplim februarskim danima podsetio na letnji špic sezone.

ТРЕБИЊЕ ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА БИЛО У ЗНАКУ ТУРИСТА ИЗ СРБИЈЕ: Сретењски празници напунили Дучићев град

Foto D. Curać

- Promotivna kampanja "Sretenje u Trebinju" je uspešna, odziv turista je izuzetno veliki, a smeštajni kapaciteti u gradu bili su popunjeni. Ono što nas raduje je to da je u vansezonskom periodu u februaru, koji je najslabiji mesec kad je reč o turističkom prometu, grad bio izuzetno dobro posećen - rekao je stručni saradnik u TO Trebinje Nikola Kokić.

Ove godine za sretenjske praznike bile su organizovane besplatne turističke ture koje podrazumevaju obilazak turističkih lokaliteta u Trebinju, vinarija i slično.

Turisti su besplatno mogli da istražuju Trebinje i okolinu, Muzej Hercegovine je obezbedio Dan otvorenih vrata, besplatan ulaz za sve turiste, a pogodnosti je obezbedio i turistički kompleks "Grad sunca".

A turisti kažu da su se odlično proveli u Trebinju. Bilo je onih koji su i ranije dolazaili u taj grad, ali i gostiju iz Srbije kojima je prvi put da ga posete.

Praznik mimoze

TURISTI iz Srbije kažu da su se sjano proveli za praznike u Trebinju, a mnogi od njih iskoristili su priliku da odu do Herceg Novog gde je u toku Praznik mimoze. Prema njihovim rečima, više nije upitno gde će sledeće godine za sretenjske praznike.

- Zaista smo odušljeveni. Nisam ovo očekivao iako sam stigao na preporuku svojih prijatelja koji su mi rekli da obavezno moram posetiti Trebinje. Na ruku nam je išlo lepo vreme, grad je takođe prelep, tako da se puni pozitivnih utisaka vraćamo kući - rekao je Marko iz Šapca, koji je sa suprugom i dvoje dece boravio u Trebinju za sretenjske praznike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)