KUMUJE AKADEMIK MILOŠ MIRKOVIĆ: Savindan u jednoj od najvećih škola u Republici Srpkoj

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 01. 2024. u 16:48

Osnovna škola "Sveti Sava" u Bijeljini, jedna od najvećih i najuspešnijih u Republici Srpskoj proslavila je Savindan, svoju krsnu slavu.

КУМУЈЕ АКАДЕМИК МИЛОШ МИРКОВИЋ: Савиндан у једној од највећих  школа у Републици Српкој

V.Mitrić

Tradicionalno svetkovanje u čast prvog srpskog arhiepiskop i učitelja bilo je veličanstveno na radost đaka, učitelja, nastavnika, vrednog i uspešnog direktora Vlade Vulovića i gostiju, među kojima  je bilo i bivših đaka koji su proneli slavu škole

Jedan od njih je akademik Miloš Mirković, čija su i deca đaci te škole i to vrsni kao što je bio njihov otac. Aleksandrin, Teodorin i Aleksandrov tata bio je kum slave. Posle rezanja slavskog kolača, gosti i domaćini uživali su u programu koji su izveli ovdašnji đaci. Svi su se radovali uspesima škole, njenih đaka i učitelja i nastavnika.

- Ponosni smo uvek iznova i na sve lepši način što smo čeda Svetoga Save, čiji nas duh, učenje i život inspirišu da težimo da budemo što bolja deca našega Isusa Hrista - rekao je akademik Mirković.  -To je najbolji način da se odužujemo Svetome Savi. Čuvajmo i negujmo  ono što nam je Sveti Sava ostavio i što je zavetovao  kao nešto što je od najveće važnosti za naš rod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu