GRAD BANJALUKA NEMA NOVCA ZA PLATE I SOCIJALU: Skupština nije usvojila rebalans budžeta

S. MIŠLjENOVIĆ

04. 01. 2024. u 07:00

ZBOG sukoba na relaciji gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i većine u gradskoj skupštini na čelu sa SNSD, grad Banjaluka nije usvojio rebalans budžeta.

ГРАД БАЊАЛУКА НЕМА НОВЦА ЗА ПЛАТЕ И СОЦИЈАЛУ:  Скупштина није усвојила ребаланс буџета

Foto: A.Cavić

Tako je pod znakom pitanja isplata plata radnicima, tuđe nege i socijalne pomoći, subvencija za vrtiće, a kako Stanivuković kaže, staće i javni prevoz jer nema novca.

- Od 5. januara ne možemo isplatiti plate radnicima, tuđu negu i pomoć, vrtiće, staće i prevoz. Plate po ovom stanju možemo isplatiti tek u februaru. Trenutno ne možemo da održimo javni prevoz u gradu ne zato što nemamo novca, nego nema dokumenta da to verofikuje, ali i volje SNSD i skupštinske većine kojoj očigledno odgovara ovo stanje - istakao je gradonačelnik, podsetivši da zbog ove situacije 11.000 građana čeka da ostvari svoja prava.

Gradonačelnik je rekao da je jedino rešenje usvajanje rebalansa.

Predsednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da jednostavno nije moguće usvajanje rebalansa gradskog budžeta za 2023. godinu, što Stanivuković i njegovi saradnici traže kako bi izbegli krivičnu odgovornost.

Zloupotreba položaja

PREDSEDNIK Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković je naveo da Stanivuković i saradnici znaju da je ono što su uradili u 2023. zloupotreba položaja i da postoji krivična odgovornost, a svojim zahtevima žele da "peglaju kriminalne radnje".

Ninković je upitao Stanivukovića kako je bez rebalansa budžeta mogao da isplati 700.000 KM za most u Trapistima preko kojeg nikad niko neće proći, 500.000 KM za nastupe Lepe Brene, Željka Samardžića i "Bijelog dugmeta" i tri miliona KM za jezero.

- To je potrošen novac onih ljudi koji su danas u problemu - naglasio je Ninković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave