PRIZNANJE ZA GRAD TREBINJE: Među najboljim lokalnim upravama u BiH

D.Curać

16. 12. 2023. u 08:27

GRAD Trebinje, zajedno sa 30 lokalnih samouprava u BiH, učestvovao je na konferenciji u Sarajevu, gde su okviru projekta MEG 2 razmenjena iskustva i predstavljene dobre prakse lokalne uprave u BiH, okruženju i zemljama Evropske unije.

ПРИЗНАЊЕ ЗА ГРАД ТРЕБИЊЕ: Међу најбољим локалним управама у БиХ

Grad Trebinje

Na konferenciji su dodeljena priznanja u dve kategorije za osam jedinica lokalne samouprave koje su ostvarile najveći napredak na polju dobre uprave i zaštite životne sredine u prvom ciklusu dodele grantova, a Trebinje je dobilo nagradu za osvojeno četvrto mesto i ostvareni indeks napretka od 55 odsto, koje je u ime Grada preuzela Jelena Kulušić, MEG koordinator.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao važnost realizovanih aktivnosti na uspostavljanju i primeni sistema upravljanja rezultatima u radu lokalne uprave.

- Ponosan sam na rezultate koje ostvaruje tim načelnika i uprava kojom rukovodim, a koji su Trebinje pozicionirali u vrh lokalnih uprava sa dobrim praksama - rekao je Ćurić.

Na konferenciji su sagledani pozitivni efekti implementacije Srednjoročnih akcionih planova (SAP) na unapređenje rezultata lokalne samouprave. Naglašena je važnost dvosmerne komunikacije između uprave i građana i promovisana onlajn usluga koja je dostupna i Trebinjcima - eCitizen.

Finansijska podrška

UZ priznanje za uvođenje novih praksi kojima se povećava efikasnost i efektivnost rada lokalne samouprave, Grad Trebinje je ostvario finansijsku podršku za realizaciju infrastrukturnog projekta u oblasti vodosnabdevanja u 2023. u iznosu od 214.000 KM.

Konferencija je organizovana u okviru Projekta opštinskog ekološkog upravljanja (MEG2) koji zajednički finansiraju vlade Švajcarske, Švedske, Češke Republike, kao i Evropska unija, a sprovodi Razvojini program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)