ZBOG BEKSTVA PEDOFILA SUSPENDOVANI POLICAJCI: Mišković nije bio vezan lisicama, ostavljen bez nadzora, pa iskočio kroz prozor (FOTO/VIDEO)

S. MIŠLjENOVIĆ

10. 11. 2023. u 11:15

DVOJICA sudskih policajaca koja su bila zadužena za sprovođenje odbeglog Ivice Miškovića iz Kaknja, suspendovana su u četvrtak i privremeno udaljena iz službe, potvrdio je direktor Sudske policije RS Željko Dragojević. On kaže da će protiv dvojice policajaca biti pokrenut i disciplinski postupak.

ЗБОГ БЕКСТВА ПЕДОФИЛА СУСПЕНДОВАНИ ПОЛИЦАЈЦИ: Мишковић није био везан лисицама, остављен без надзора, па искочио кроз прозор (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Arhiva

- Inspektorat Sudske policije sprovodi unutrašnji postupak kako bi se utvrdilo da li u celom slučaju ima drugih odgovornih osoba u lancu rukovođenja, koji se odnosio na zadatak sprovođenja odbeglog. Ukoliko se utvrdi da je još neko zakazao i protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak, rekao je Dragojević.

Podsetimo, Mišković je u utorak pobegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci nakon što mu je izrečena prvostepena presuda od četiri godine zatvora zbog obljube devetogodišnje devojčice. Potraga za njim je i dalje u toku, a u međuvremenu je raspisana i međunarodna poternica.

Foto: Fejsbuk/Stop pedofiliji

Ivica Mišković

Postupak je pokrenut jer osuđenik nije bio vezan lisicama i čak bez ikakvog nadzora sam ostavljen u prostoriji iz koje je pobegao iskočivši kroz prozor.

- Nadzorne kamere snimile su kako Mišković, u pratnji jednog policajca, prolazi hodnikom suda. Na rukama nije imao lisice. Zajedno su ušli u kancelariju, koju koristi Sudska policija, i policajac je posle nekoliko sekundi izašao ostavivši Miškovića samog, bez ikakvog nadzora, kaže dobro upućeni izvor.

Pobegao kroz prozor

Mišković je pobegao kroz prozor u prizemlju zgrade. Trčećim korakom krenuo je da beži Alejom Svetog Save, pored zgrade Vrhovnog suda Republike Srpske. Na kružnom toku skrenuo je u Gundulićevu ulicu, gde je bežao prema obližnjim stambenim zgradama ispod kojih se nalazi više podzemnih garaža i tu mu se izgubio trag.

Dalje pojašnjava da se ispred te kancelarije, na samom ulazu u sud, nalazila policajka koja je radila na metal detektoru.

- Ona je kontrolisala osobe koje ulaze u zgradu. U jednom trenutku je čula buku iz kancelarije i ušla unutra. Zatekla je Miškovića kako se penje na prozor i pokušala je da ga spreči u bekstvu, ali je on odgurnuo i lakše povredio. Policajka je potom krenula za njim, kroz vrata glavnog ulaza u sud, ali je Mišković umakao, navodi izvor.

BONUS VIDEO - RANjEN MUŠKARAC U KAĆU: Prvi snimci sa mesta pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)