DODIK: Srbi žele jedinstvenu državu

Novosti online

28. 10. 2023. u 00:23

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik smatra da bi Srbi u ovom veku trebalo da formiraju jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

ДОДИК: Срби желе јединствену државу

Foto D. Pozderović

On je naveo da jedinstvenu državu treba formirati demokratskim putem i političkim merama, a ne ratom i ostaviti budućim generacijama.

- Živimo u doba kad će za nekoliko godina ili decenija morati da se napravi nova konfiguracija sveta, Srbi tu ne smeju da budu zatečeni već sada bi trebalo da kažemo da u ovom veku hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska, ako bude takva demokratska odluka, i Crna Gora - rekao je za "Sputnjik".

On je dodao da Srbi nemaju namjeru da ratuju, ali nemaju nameru ni da dozvole da neko gazi po njima.

Prema njegovim rečima, jedino je rešenje Republika Srpska, Srbija i srpski prostori, Kosovo i Metohija, a i vraćanje Crne Gore srpskom nacionalnom biću, jer ona nesumnjivo tu pripada.

- To je nešto što mora da bude uvažavano kao snažan srpski nacionalni interes na ovim prostorima, a ne da se ignoriše do mere da se otima i da su Srbi krivi zato što ne prihvataju vlastitu egzekuciju - naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)