LETEĆI IBRAHIM: Najstariji padobranac (89) u Evropi, koji dolazi iz Tuzle, nema težih povreda nakon pada

Novosti Onlajn

06. 10. 2023. u 15:11

IBRAHIM Kalesić (89) iz Tuzle, najstariji padobranac u Evropi, za kojeg je danas objavljeno da je povređen prilikom skoka u Budvi, nema težih povreda.

ЛЕТЕЋИ ИБРАХИМ: Најстарији падобранац (89) у Европи, који долази из Тузле, нема тежих повреда након пада

Foto: Printskrin

Potvrdio je to za Srpskainfo Boban Prodanović, instruktor padobranstva iz Banjaluke, a koji se zajedno sa Kalesićem nalazi na Jadranskom padobranskom kupu u Crnoj Gori.

Budvanska Služba zaštite i spasavanja saopštila je da je ovaj državljanin BiH pao i zadobio povrede prilikom skoka padobranom. Prodanović za Srpskainfo objašnjava kako je došlo do nesreće.

– Ljude je isprepadala ta vest, ali Ibrahim nema nikakvih težih telesnih povreda, sve je u redu. Prilikom pakovanja padobrana verovatno je došlo do male greške, ljudski faktor je u pitanju, tako da je on morao otvoriti rezervni padobran. U tom procesu, izgubio je u visini i nije mogao sleteti na stadion, već se prizemljio kod doma zdravlja. Rezervna kupola je manjih dimenzija i možda je prilikom prizemljenja zadobio neku ogrebotinu, ali nema povreda opasnih po život – govori Prodanović.

Procedura se ipak mora ispoštovati i Kalesić je upućen u bolnicu kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje.

– Ibrahim Kalesić prvi skok je napravio još pre 70 godina. To je jako fin gospodin, unikat, kako ja to volim reći. Kada kažete ljudima da ima 89 godina, oni se zaprepaste da može uopšte da hoda, ali on je u takvoj formi da može da skače padobranom – priča Prodanović.

Ibrahim Kalesić je u svojim razgovorima za medije isticao da ga za padobranstvo veže velika ljubav.

Zahvalnost za svoju vitalnost i u devetoj deceniji kaže da duguje dobroj ishrani i redovnoj vežbi, a još jedna njegova tajna koju nesebično deli jeste: dobar san i mirna savest.

– Imam jednu veliku sreću, moja žena je profesionalna kuvarica i ona vodi računa o mojoj ishrani i načinu prehrane i to je njen veliki doprinos - rekao je on.

Dva jajeta sa spanaćem i čaša vrućeg mleka je kaže njegov omiljeni doručak, a za zglobove jede dve smokve sa suvim šljivama.

BONUS VIDEO: SA NEBA DOSKOČILI U LjUDSKA SRCA - Veterani iz 63. padobranske brigade ugostili kolege iz regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)